Nexus 6 kost 649 euro, vanaf eind november leverbaar

Motorola

nexus-6-5Een verassing kunnen we het niet noemen, maar de distributeur van de Nexus 6 in Nederland heeft vandaag zoals verwacht bevestigd dat het 32GB-model 649 euro gaat kosten. Vanaf volgende week is het mogelijk om een Nexus 6 pre-order te plaatsen en volgens Motorola zal het toestel eind november of begin december worden uitgeleverd. Eerder verschoof het bedrijf de datum van de pre-order al van 3 november naar 18 november, echter lijkt het er nu toch op dat een lancering van de Nexus 6 niet ver weg meer is.

Nexus 6 eind november leverbaar

Naast een 32GB-model zal er ook een 64GB-model in Nederland verschijnen voor een adviesprijs van 699 euro. De prijzen komen exact overeen met bedragen die Google vorig week tijdelijk toonde in de Google Play Store. Het betekent ook dat de dollar prijzen 1:1 zijn overgenomen, want in de Verenigde Staten is de Nexus 6 met 32GB of 64GB aan opslagruimte respectievelijk te verkrijgen voor 649 of 699 dollar.

In vergelijking met zijn voorganger, de Nexus 5, is de phablet aanzienlijk duurder. De Nexus 5 is nu te bestellen vanuit de Play Store voor slechts 349 euro en dat is bijna de helft van wat de Nexus 6 gaat kosten. Niet alleen lijkt de prijs een probleem te zijn voor veel consumenten, want het enorme 5,96” amoled-scherm zal ook zeker niet voor iedereen zijn weggelegd.

De Nexus 6 is de eerste phablet van Google en zit volgestopt met de beste hardware van dit moment. Het amoled-scherm heeft een resolutie van 2560 x 1440 pixels en de gebruikte chipset is de krachtige Snapdragon 805-soc van Qualcomm met vier Krait 450 cores geklokt op 2,7GHz in combinatie met 3GB werkgeheugen en een Adreno 420-gpu. Daarnaast draait het toestel zoals gebruikelijk op de nieuwste versie van Google’s mobiele besturingssysteem, Android 5.0 Lollipop.

Vanaf 18 november is de Nexus 6 te bestellen bij CoolBlue, Belsimpel en StudentMobiel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*