Android 5.0 Lollipop update voor LG G3 komt nog dit jaar

LG

Google onthulde vorig week dat Android 5.0 Lollipop vanaf begin november zal worden uitgebracht voor de verschillende Nexus smartphones en tablets, waaronder de Nexus 5, Nexus 6, Nexus 7 en de Nexus 9, sindsdien gaven verschillende fabrikanten al informatie vrij over updates, maar tot op heden hebben we van LG nog weinig gehoord wanneer en voor welke toestellen de update zal worden uitgebracht. Vandaag deed LG aan Nederlandse en Belgische bezitters van de LG G3 de belofte dat de Android 5.0 Lollipop update nog voor het einde van 2014 zal worden uitgebracht.

Op moment van schrijven is het nog onduidelijk wanneer de Android 5.0 Lollipop update voor de LG G3 exact zal worden uitgebracht. Volgens LG zal er op een later tijdstip meer informatie worden vrijgegeven over wanneer de update kan worden verwacht. Begin november zal Android 5.0 Lollipop als eerste zijn te vinden op de nieuwe 5,9-inch Nexus 6 en de 8,9-inch Nexus 9, terwijl de Nexus 5 en Nexus 7 niet veel later zullen volgen.

Kort na de aankondiging van Android 5.0 Lollipop liet het merendeel van de fabrikanten al weten hard te werken aan de updates naar deze nieuwe versie van Google’s mobiele besturingssysteem. De Sony Xperia Z toestellen zullen allen worden voorzien van Android 5.0, waaronder de eerste generatie Xperia Z. Motorola beloofde al zijn Android smartphones uit 2013 en 2014 te updaten naar Android Lollipop, terwijl de One-serie van HTC in 2015 ook de stap zal maken.

De reden waarom fabrikanten vaak langzamer met updaten dan de Nexus toestellen heeft te maken met het feit dat er op deze smartphones en tablets een eigen interface is toegevoegd, en op de Nexus producten draait Android zoals Google het voor ogen heeft, zonder toeters en bellen.

De enige fabrikant die tot op heden ontbreekt is Samsung, hoewel we onlangs al een gelekte Android 5.0 Lollipop zagen verschijnen op de Galaxy S5.

android-5-0-lollipop-os

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*