Nexus 9 nu ook beschikbaar in zandkleur

HTC

nexus9-9Tijdens de aankondiging van de Nexus 9 toonden Google en HTC naast de zwarte en witte variant ook de tablet in een zandkleur. Deze versie was tot op heden nergens te bekennen en gezien de eerste kinderziekten was het geen verassing dat HTC zijn focus op andere punten moest richten. Alles lijkt inmiddels op rolletjes te lopen, want in de Verenigde Staten is de Nexus 9 nu in zandkleur te koop voor $479 (32GB).

Het is niet geheel duidelijk waarom de zandkleurige Nexus 9 niet met 16GB opslagruimte is te verkrijgen, mogelijk zal dit in de toekomst nog gaat veranderen. Afgezien van de nieuwe kleur is het nog steeds dezelfde soft-touch achterkant met een aluminium frame. Intern is de Nexus 9 verder identiek aan de zwarte of witte modellen. HTC heeft ervoor gekozen om de voorkant en het frame zwart te houden, terwijl het witte model een zilveren rand heeft en een zwart scherm.

[sc:adsense-tekst ]

De Nexus 9 beschikt qua hardware over een 8,9-inch IPS LCD scherm met een beeldverhouding van 4:3 en een resolutie van 2048 x 1536 pixels. Voor de CPU heeft HTC gekozen voor de 2,3GHz Tegra K1 Denver met ondersteuning voor 64-bit en een 192-core Kepler-gpu. De chipset wordt bijgestaan door 2GB werkgeheugen en afhankelijk van de versie is er 16GB of 32GB opslagruimte aanwezig. Net als alle overige Nexus producten draait ook de Nexus 9 op het nieuwe Android 5.0 Lollipop besturingssysteem. Verder vinden we op de achterkant een 8-megapixel met LED-flitser plus een 1,6-megapixel sensor op de voorkant.

Op dit moment is het nog onduidelijk of de Nexus 9 in Nederland ook in deze zandkleur zal zijn te verkrijgen in de nabije toekomst, en of er ook een 16GB uitvoering gaat komen. De kans is groot dat Nederlandse consumenten in ieder geval nog enkele maanden moeten wachten op deze variant. In de Play Store wordt gemeld dat de Nexus 9 (Wifi/Sand) nog niet beschikbaar is in ons land. In Nederland is de Nexus 9 nu beschikbaar in het zwart of het wit voor €389 (16GB) of €479 (32GB).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*