Dell werkt aan 10-inch Venue 10 tablet met Android

Dell

Begin juni kondigde Dell de Venue Tab 7 en Tab 8 aan, maar op korte termijn lijkt er ook nog een 10-inch tablet aan de line-up te worden toegevoegd. In de database van GFXBench is namelijk de Dell Venue 10 (5050) gespot met zoals je al begrijpt een 10-inch scherm. Net als de kleinere Venue tablets, is ook de Venue Tab 10 uitgerust met een Intel Atom processor.

Dell Venue 10

Het 10-inch scherm van de Dell Venue 10 (5050) heeft een resolutie van 1920 x 1200 pixels. Onder de motorkap vinden we een 22nm quad-core Intel Atom-soc (Z3735F) geklokt op 1,8GHz in combinatie met een Intel HD Graphics-gpu voor BayTrail chipsets. De processor wordt bijgestaan door 2GB werkgeheugen en vermoedelijk is er 32GB aan opslagruimte beschikbaar, waarvan er na de installatie van het besturingssysteem nog 24GB over is.

dell-venue-10

De Venue 10 beschikt verder over een 5-megapixel camera op de achterkant met ondersteuning voor HDR, gezichtsherkenning, autofocus en 1080p video-opnames. Op de voorzijde is er gekozen voor een 1,2-megapixel sensor (1280 x 960 pixels). Verder zijn de gebruikelijk opties aanwezig zoals Bluetooth, NFC en natuurlijk WiFi. De tablet draait volgens de benchmark momenteel nog Android 4.4.4 KitKat.

Wanneer de Dell Venue 10 (5050) wordt aangekondigd blijft nog onduidelijk, hoewel de benchmark een goede indicatie is dat het product bijna klaar is voor de verkoop. Daarnaast is het nog maar de vraag of de Android tablet naar Nederland gaat komen. De eerste en tweede generatie Dell tablets met Android zijn hier tot op heden nog nooit te koop geweest.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*