MediaMarkt BTW Weg Ermee-actie 2019 van start gegaan

Aanbiedingen Smartphones

De MediaMarkt BTW Weg Ermee-actie 2019 is vannacht van start gegaan. Vanaf donderdag 17 oktober 00:00 tot en met zondag 20 oktober 23:59 betaalt de MediaMarkt op meer dan 2000 producten de btw. Mocht je op zoek zijn naar een nieuwe televisie, laptop of een ander duur product, dan is dit een doorgaans een uitstekend moment om te profiteren. Wacht overigens niet te lang, want op=op! Mocht een product bij de Media Markt niet op voorraad zijn, controleer dan de winkelvoorraad om een product te reserveren. Daarnaast gaan Bol.comCoolblueWehkamp en de BCC in sommige gevallen mee met de prijs.

MediaMarkt BTW Weg Ermee 2019

Op donderdag 17 oktober ging de btw-actie om 00:00 van start en deze eindigt op zondag 20 oktober om 23:59.

https://www.youtube.com/watch?v=iwHZIKwf1es

Verhoogt MediaMarkt de prijzen voor een kortingsactie?

We hebben in de afgelopen jaren de nodige kritiek zien verschijnen over de MediaMarkt BTW-actie. Zo zou de retailer zijn prijzen in de weken voor de actie langzaam verhogen, echter blijkt dat niet het geval te zijn. Vanwege het dynamische prijssysteem kan het namelijk voorkomen dat de prijzen hoger of lager uitvallen dan op dit moment. Dit kan onder andere worden veroorzaakt door een actie die is afgelopen of een product dat door een concurrent niet langer wordt aangeboden.

→ Bezoek hier de website van de MediaMarkt BTW-actie

Korting berekenen

Tijdens de btw-actie krijg je van de MediaMarkt de btw als korting (en dat is inderdaad niet hetzelfde als 21 procent korting. Het is namelijk wettelijk verplicht om op iedere aankoop btw in rekening te brengen en de aankopen tijdens de btw-actie zijn daarop geen uitzondering. Om het btw-voordeel te berekenen gebruik je de onderstaande berekening.

 • Een led-tv kost € 1.210 (inclusief BTW).
 • Om te berekenen hoeveel de led-tv zonder BTW kost, houd je de volgende som aan: € 1.210 / 1.21 = € 1.000,- (exclusief BTW).
 • Aan de kassa ontvang je dus € 210 voordeel (=17,36% effectieve korting).

Deelnemende productcategorieën

Net als voorgaande jaren zijn er verschillende categorieën uitgesloten, hoewel dat overigens niet direct wil zeggen dat er deze week helemaal geen korting zal worden gegeven op de producten die hieronder vallen.

 • Deelnemende categorieën: tv’s, audio, foto, video & drones, smartphones, smartwatches, desktops, laptops, tablets & e-readers, monitoren & printers, huishoudelijke apparatuur, keukenapparatuur, persoonlijke verzorging, smart home.
 • Uitgesloten categorieën: games, films & muziek, console hardware, computersoftware, speelgoed, boeken & spellen, prepaidkaarten en abonnementen, Power Service en verzekeringen, cadeaukaarten en tegoedkaarten, accessoires.

Kan ik een product vóór de actie kopen en daarna het verschil terugvragen?

In tegenstelling tot eerdere jaren is het niet mogelijk om je geld terug te vragen wanneer je een product vóór de BTW-actie hebt aangeschaft.

Zijn de cashback acties van fabrikanten ook geldig?

Tijdens de Media Markt BTW-actie kun je gewoon gebruik maken van geldende cashback-acties van fabrikanten.

→ Bezoek hier de website van de MediaMarkt BTW-actie

7 Reacties

 1. Prijs van een SONOS playbase vorige week nog 719,-. Nu ineens 799,- zo kan ik ook btw weggeven. Ze verhogen dus wel degelijk hun prijzen!

  Reageer
  • Ze volgen de prijzen van de concurrentie nou eenmaal. Waarschijnlijk is er een aanbieding afgelopen en daardoor stijgt die prijs automatisch weer naar het oude niveau. Ik kan hier ook een hele lijst plaatsen met prijzen die omlaag zijn in vergelijking met vorige week.

   Reageer
 2. Ze verhogen weldegelijk sommige prijzen.
  Een Sony tv 43xe8077 stond wekenlang te koop voor 724 euro
  Dit model wordt alleen verkocht bij Mediamarkt
  Vorige week aan bieding 699 euro.
  Nu vlak voor btw aktie 824 euro.
  Zo eerlijk zijn ze dus niet

  Reageer
  • Die televisie is nergens te vinden en daarom kan de prijs niet worden vergeleken met andere aanbieders.

   Reageer
   • Bij andere winkels is de vergelijkbare 43xe8096 te koop

    Reageer
 3. Kan ik mijn korting bon van Budget Energie gebruiken als ik on line een product bestel?

  Reageer
  • Bij de betaalmethode kun je de cadeaukaart inwisselen.

   Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*