Netflix CEO heeft geen enkel probleem met delen van accounts

Streamingdiensten

Het delen van een Netflix account met vrienden of familie is volgende algemene voorwaarden van de dienst eigenlijk niet toegestaan. Maar volgens Netflix CEO Reed Hastings is het geen probleem en ziet hij het zelfs als iets positiefs dat Netflix accounts door consumenten worden gedeeld.

Netflix ziet delen als iets positiefs

De reden? Nou Hastings verwacht dat consumenten zelf eerder een account zullen aanmaken wanneer ze kennis hebben gemaakt met Netflix. Denk bijvoorbeeld aan studenten of kinderen die mogelijk een eigen Netflix abonnement zullen afsluiten zodra ze zelf voldoende geld verdienen. “We houden van mensen die Netflix delen of ze nu met twee of 10 mensen op een bank zitten”, aldus Hastings. “Als kinderen ouder worden, willen ze graag de controle over hun leven krijgen, en als ze een inkomen krijgen, dan zien we dat ze zelf een abonnement op Netflix afsluiten. Het is nooit echt een probleem geweest.”

Overigens is HBO CEO Richard Plepler dezelfde mening toegedaan, volgens de topman is het delen van accounts een geweldige marketingmachine voor de volgende generatie kijkers, en volgens Plepler heeft het vrijwel geen invloed op de groei van HBO. Hij voegde eraan toe dat ze steeds meer HBO verslaafden creëren door het aantrekkelijk aanbod van series en films.

Plepler zei het volgende over de situatie: “Het is niet dat we het negeren, want we kijken naar verschillende manieren om het delen van wachtwoorden te beïnvloeden. Maar ik kan je gewoon vertellen dat het geen fundamenteel probleem is, en het zorgt ervoor dat steeds meer mensen in aanraking komen met het merk, en hopelijk geeft het hen een kans om ook verslaafd te worden. Ons doel is om verslaafden te creëren, consumenten die verslaafd zijn aan het kijken naar video’s. De manier waarop we dat doen is door het blootstellen van ons product, ons merk, onze shows aan meer en meer consumenten.”

Het motto van dit artikel? Sharing is caring.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*