iPhone 6S draait op tri-core processor met 2GB werkgeheugen?

Smartphones

iphone-6s-iphone-6s-plusDe iPhone 6S en iPhone 6S Plus zullen op woensdag 9 september 2015 officieel door Apple worden aangekondigd. Beide modellen zullen volgens verschillende bronnen en foto’s geen nieuw ontwerp brengen, maar onder de motorkap zou wel het een en ander gaan veranderingen, waaronder een nieuwe Apple A9 chipset. Kort voor het weekend schreven we al over een iPhone 6S met slechts 1GB werkgeheugen en ditmaal is er ook model gespot met 2GB werkgeheugen en een tri-core processor.

Net als het andere lek is ook deze iPhone 6S (iPhone8,2) opgedoken in Geekbench. Uit de logs van het Amerikaanse advertentienetwerk Fiksu bleek eerder al dat de iPhone 6S (iPhone 8,2) en iPhone 6S Plus (iPhone 8,1) de enige nieuwe iPhone toestellen zijn die Apple op dit moment test. De benchmark is overigens al op 6 maart uitgevoerd, waardoor de kans groot is dat de iPhone 6S op dat moment nog niet beschikte over de definitieve hardware specificaties, mocht het overigens al een iPhone zijn geweest.

Het valt namelijk op dat de specificaties en prestaties van de vermeende iPhone 6S wel erg veel lijken op die van de iPad Air 2, en gezien het feit dat het aanpassen van een identifier – de naam van het product die wordt weergegeven in een benchmark – zal het ons niks verbazen als het hier gaat om een Apple tablet die zich voordoet als een iPhone 6S. De scores in de verschillende testen zijn vrijwel identiek en datzelfde kan gezegd worden over de hardware.

[sc:inpost-tekst ]

Zo beschikken zowel de iPhone 6S (iPhone8,2) en de iPad Air 2 over een tri-core processor geklokt op 1,51GHz in combinatie met 2GB werkgeheugen. Wij achten de kans ook groot dat de iPhone 6S, die in september verschijnt, zal beschikken over een chipset die betere single-core prestaties biedt dan deze versie, want het is aannemelijk dat de chip zal worden geproduceerd op een 14nm-procedé. Dit betekent niet alleen dat de chip kleiner wordt, maar ook beduidend zuiniger en sneller.

Schermafbeelding 2015-08-14 om 15.30.32

Verder is het twijfelachtig dat Apple de iPhone 6S nog test met iOS 8.1.2, terwijl deze versie al in januari werd uitgebracht en de benchmark op 6 maart is uitgevoerd. Het ligt meer voor de hand dat het toestel zou draaien op een vroege versie van iOS 9. Ons advies? Neem deze benchmark niet te serieus, want in onze ogen is er een hoop dat niet klopt en het verschijnen van aangepaste iPhone en iPad benchmarks is iets wat jaarlijks lijkt terug te keren. Zie bijvoorbeeld deze iPhone 6S Plus benchmark met 512MB werkgeheugen een een multi-core score die net boven de 400 uitkomt.

De iPhone 6S en iPhone 6S Plus zullen vermoedelijk vanaf eind september verkrijgbaar zijn in Nederland en België.

[sc:inpost-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*