Foto toont achterkant van Huawei P9 met twee camera’s

Smartphones

De Huawei P9 werd zoals verwacht niet tijdens het Mobile World Congress aangekondigd, maar verschijnt pas later dit jaar. Er is nog niet heel informatie gelekt over het volgende vlaggenschip van Huawei, echter publiceerde de doorgaans goed geĂŻnformeerde Twitter gebruiker @OnLeaks enkele afbeeldingen van een case van het toestel. Daarnaast ontdekten wij ook nog een foto waarop de achterkant van de Huawei P9 is te zien en deze sluit exact aan bij de case.

Huawei P9

Aan de achterzijde zien we dat de Huawei P9 beschikt over twee camera’s met rechts van de module een tweekleurige ledflitser en vermoedelijk een laser autofocus. In januari kondigde Evan Blass, ook wel beter bekend als @evleaks, al aan dat Huawei werkt aan een P9 variant met twee camera’s. Het zou volgens Blass gaan om een twee 12-megapixelsensors en de technologie zou vergelijkbaar zijn met de dual-camerasetup van de Honor 6 Plus. De twee camera’s zorgen voor de nodige voordelen zoals een snelle autofocus, achteraf aanpassen van de scherptediepte en door de toename van de pixelgrootte moet de camera ook bij weinig licht beter presteren.

huawei-p9

De vermeende achterkant van de Huawei P9.

Eerder deze week maakte Huawei ook bekend dat het een samenwerkingsverband is aangegaan met Leica op het gebied van cameratechnologie voor smartphones. Huawei hoopt dat het zich door middel van de samenwerking met Leica kan onderscheiden op het gebied van cameramogelijkheden, een onderdeel waar de concurrentie momenteel nog een streepje voor heeft. Het is niet geheel duidelijk of de cameramodule van de Huawei P9 al het resultaat is van de samenwerking.

De foto van de achterkant van de Huawei P9 toont verder aan dat het bedrijf opnieuw heeft gekozen om de vingerafdrukscanner aan de achterzijde te plaatsen. Een vergelijkbare plaatsing van de vingerafdrukscanner vinden we ook op de Nexus 6P, Huawei Mate 8 en de Huawei Mate S.

huawei-p9 (1)

Verder claimt Blass dat Huawei in 2016 met maar liefst vier verschillende varianten van de P9 komt. Het zou gaan om de reguliere Huawei P9, een goedkopere P9lite, een grotere P9max en een premium uitvoering van de P9. Dit laatste toestel zou in ieder geval beschikken over twee camera’s, meer werkgeheugen, meer opslaggeheugen en een iets groter scherm. Volgens de bron van Blass beschikken geen van de vier toestellen over een scherm met een Quad HD resolutie van 2560 x 1440 pixels, omdat Huawei van mening is dat de kleine verbetering qua beeldkwaliteit niet opweegt tegen het hogere stroomverbruik.

Op moment van schrijven is het nog onduidelijk wanneer de Huawei P9 op de markt wordt gebracht. De Huawei P8 is inmiddels al te verkrijgen vanaf 347 euro bij Belsimpel.nl, Studentmobiel.nl en GSMwijzer.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*