Microsoft overweegt Android app ondersteuning voor Windows

Besturingssystemen

windows-phone-logoMicrosoft wil met Windows 10 PC’s en mobiele systemen samenbrengen onder 1 besturingssysteem en app store. De vraag blijft echter of Microsoft wel in staat is om het mobiele Windows platform voldoende te laten groeien, want op dit moment is het Windows Phone besturingssysteem slechts op 2,7% van alle beschikbaar smartphones te vinden.

Een voormalige Microsoft werknemer zegt dat het bedrijf momenteel hard werkt aan een methode die moet voorkomen dat Android en iOS gebruikers het Windows besturingssysteem volledig links gaat liggen. Microsoft zou namelijk overwegen of het wel of niet Android apps will laten draaien op Windows Phone toestellen.

[sc:adsense-tekst ]

Het voordeel van Microsoft is duidelijk, want consumenten kunnen hierdoor een Windows smartphone aanschaffen en tegelijkertijd ook hun favoriete Android apps kunnen gebruiken. Daarnaast krijgt het Windows platform ook toegang tot alle populaire Android apps. Populaire apps als Instagram bevinden zich voor Windows Phone bijvoorbeeld nog steeds in bèta, terwijl Snapchat zelfs nog steeds niet beschikbaar is voor het besturingssysteem.

Helaas voor Microsoft heeft ieder voordeel ook een nadeel, want waarom zullen ontwikkelaars nog native apps voor Windows Phone ontwikkelen, terwijl ze ook een Android app kunnen laten draaien op het besturingssysteem van Microsoft. Dit verzwakt zonder meer de positie van Windows als besturingssysteem.

Software lijkt in ieder geval een belangrijk onderdeel te zijn van de Windows 10 strategie. De nieuwe software brengt verbeterde beveiliging, data synchronisatie en Office features. Windows 10 wordt een belangrijke release voor de smartphone plannen van het bedrijf uit Redmond, maar of het openen van het platform voor andere besturingssystemen de juiste stap is vragen wij ons af.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*