‘Sony Xperia XZ Pro met 4k oled-scherm wordt eind februari aangekondigd’

Sony kondigde vorige op de Consumer Electronics Show in Las Vegas drie nieuwe mid-range smartphones aan, maar volgens de Chinese nieuwssite MyDrivers zal het vlaggenschip voor de eerste helft van 2018 eind februari tijdens het Mobile World Congress in Barcelona worden geintroduceerd. Het zou gaan om de Sony Xperia XZ Pro met een indrukwekkend 4k oled-scherm.

Sony Xperia XZ Pro komt in februari

Volgens het gerucht wordt de Sony Xperia XZ Pro uitgerust met een 5,7-inch oled-scherm en is de behuizing dankzij de IP68-certificering water- en stofdicht. Het toestel zou verder beschikken over de nieuwste hardware van dit moment. Onder de motorkap zal de Snapdragon 845-soc van Qualcomm zijn te vinden in combinatie met 6GB RAM en 128GB opslag (dat door middel van een microSD-kaartje kan worden uitgebreid). De accu heeft een capaciteit van 3420mAh en uit de doos draait de Xperia XZ Pro op Android Oreo.

MyDrivers claimt dat de Xperia XZ Pro beschikt over een nieuwe dubbele camera. Deze opstelling zou bestaat uit een 18-megapixelsensor met een pixelgrootte van 1,33 μm en een 12-megapixelsensor met een pixelgrootte van 1,38 μm. Selfies zouden kunnen worden geschoten met een 13-megapixelcamera, hoewel er nog geen informatie beschikbaar is over de pixelgrootte of de diafragmaopening.

Het nieuwe vlaggenschip zal waarschijnlijk op 25 februari worden aangekondigd op het Mobile World Congress in Barcelona. De Sony Xperia XZ Pro zou in Japan ongeveer 6000 yuan moeten kosten, wat neerkomt op een bedrag rond de 750 tot 800 euro in Nederland. Daarmee moet de telefoon de concurrentie aangaan met de Samsung Galaxy S9, die op dezelfde dag zal worden aangekondigd.

Dit is een speciaal voor mobiel geoptimaliseerde AMP-pagina, op onze volledig website kun je reageren op dit bericht.