Samsung Galaxy S4 vertraagd door problemen met Exynos 5 Octa-soc

Samsung

galaxy s4Eerder deze week verscheen al het opmerkelijk bericht dat de Samsung Galaxy S IV niet gebruik zal maken van Samsungs eigen nieuwe Exynos 5 Octa-soc, maar dat men door problemen zou hebben gekozen voor de Qualcomm Snapdragon 600. Het zal daardoor mogelijk voor het eerst zijn dat er geen Galaxy S apparaat wordt uitgebracht met een Exynos processor.

Natuurlijk blijven het geruchten, maar vandaag is er een vergelijkbaar artikel op het web verschenen die het bestaan van een Samsung Galaxy S4 met Qualcomm Snapdragon 600 processor lijkt te bevestigen. Hoewel er ook nog een kleine kans bestaat dat beide bronnen de informatie uit dezelfde hoek hebben ontvangen.

Vandaag sprak Piper Jaffray analist Gus Richard zijn verwachting uit dat Samsung inderdaad een samenwerking met Qualcomm is aangegaan voor de Galaxy S4. Richard zegt dat de Koreaanse fabrikant tijdens de ontwikkeling van de Galaxy S4 tegen problemen opliep met de Exynos 5 Octa processor. Het bedrijf besloot daarop de release uit te stellen en met één oog naar de Qualcomm chips te kijken.

“Wij denken dat de Samsung Galaxy S4 is vertraagd en dat de Galaxy S3 een kwartaal langer in productie is genomen dan verwacht. Wij geloven dat de S4 grotendeels is vertraagd door het stroomverbruik van de 8-core Exynos 5 Octa processor.”

Hoewel analisten in het verleden nou vaak niet de meest betrouwbare bronnen zijn gebleken, is het nog steeds onduidelijk hoe het ervoor staat met de ontwikkeling van de Exynos 5 Octa. Het enige wat we weten is dat een Samsung executive eerder bekend maakte dat de Note III met de 5 Octa zal worden uitgerust. Dit model zal echter pas tegen het einde van 2013 verschijnen en daarmee lijkt het kwaad al te zijn geschied voor de Galaxy S4.

Op 14 maart zullen we exact weten hoe de specificaties van de Galaxy S4 er op papier uitzien.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*