ClockworkMod Recovery installeren op de HTC One V

Archief

htc_one_v_frontWanneer je een custom ROM wilt installeren op je HTC One V dan is het unlocken van je bootloader alleen niet genoeg, want je zal ook het de standaard recovery modus moeten vervangen. De zogeheten ClockworkMod Recovery zorgt er namelijk voor dat je eenvoudig back-ups kan maken van je huidige gegevens en op een veilig manier een custom ROM kan installeren.

Een ontwikkelaar op het XDA forum is er gelukkig in geslaagd om ClockworkMod Recovery te installeren op de HTC One V. Met CWM is het mogelijk om back-ups te creëren je telefoon te herstellen, data verwijderen van je HTC One V en natuurlijk een custom ROM/firmware installeren op je smartphone. In deze tutorial zullen we je stap voor stap uitleggen hoe je ClockworkMod Recovery kan installeren op je HTC One V.

Voordat we beginnen is het echter belangrijk om te weten dat deze handleiding specifiek is geschreven voor de HTC One V. De onderstaande stappen zullen dus niet werken voor andere smartphones van HTC of andere fabrikanten. Wij zijn dan ook niet verantwoordelijk voor welke schade dan ook.

Vereisten

Installatie van ClockworkMod Recovery op de HTC One V

  1. Zorg ervoor dat HTC Sync niet op de achtergrond draait op het moment dat je de installatie wil beginnen.
  2. Download Fastboot en pak het bestand uit, en kopieer deze nieuwe folder naar de C: schijf, zodat de folder is te bereiken via het volgende pad: C:Fastboot.
  3. Wijzig de naam van ClockworkMod Recovery naar recovery.img en kopieer het bestand naar de Fastboot folder op de C: schijf.
  4. Schakel de HTC One V uit, dus niet in stand-by.
  5. Start de HTC One V op in de zogeheten Bootloader Mode door de volume omlaag knop en de aan/uit in te drukken tijdens het starten van je toestel. In het bootloader menu navigeer je met de volume knoppen en gebruik je de aan/uit knop om een keuze te bevestigen.
  6. Selecteer Fastboot in het bootloader menu.
  7. Verbind nu de HTC One X met je computer doormiddel van een USB kabel. Op het scherm van je telefoon zal nu de melding FASTBOOT USB verschijnen.
  8. Open nu een commando venster en voer het volgende commando in: cd c:Fastbook [enter]
  9. Controleer of je telefoon wordt gezien met het volgende commando: fastboot devices
  10. In dit venster zal nu het serienummer van je HTC One V zijn te zien, mocht dit niet het geval zijn controleer dan of de juiste USB drivers zijn geïnstalleerd.
  11. De installatie van ClockworkMod Recovery kan nu worden gestart door het volgende commando in te voeren: fastboot flash recovery recovery.img
  12. Na het installeren van ClockworkMod Recovery voer je het volgende commando in om je HTC One V opnieuw op te starten: fastboot reboot
  13. Om te controleren of ClockworkMod Recovery op de juiste manier is geïnstalleerd start je opnieuw het bootloader menu en selecteer je Recovery om ClockworkMod te starten.
  14. Gefeliciteerd, ClockworkMod Recovery is nu geinstalleerd op je HTC One V en je kan nu beginnen met de installatie van een custom ROM/firmware.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*