Samsung Galaxy S9 en S9+ krijgen nieuwe processor met neural engine

Smartphones

De verwachting is dat de Samsung Galaxy S9 en S9+ in het eerste kwartaal van 2018 worden gelanceerd met gloednieuwe processors. De modellen voor de Amerikaanse markt zullen worden aangedreven door de Snapdragon 845-soc van Qualcomm, terwijl de S9-serie gebruik maakt van de Samsung Exynos 9810.

Over deze laatste chip is wat nieuwe informatie verschenen, want volgens de laatste rapporten heeft Samsung plannen om zijn eigen chip te voorzien van een ‘Neural Engine’ coprocessor die zich alleen maar bezighoudt met berekeningen die via neurale netwerken verlopen Samsung volgt daarmee het voorbeeld van de Apple A11 Bionic en de Google Pixel Visual Core.

De neural engine van de Apple A11 helpt bij het ontlasten van de hoofdprocessor bij het gebruik van de gezichtsherkenningstechnologie Face ID en 3D-scans voor Animoji, maar ook Augmented Reality-taken zoals objectdetectie. De Visual Core van de Pixel 2-serie helpt bij een snellere en efficiëntere verwerking van camerabeelden en hdr+. In beide gevallen betekent dat de cores van de hoofdprocessor kunnen worden ingezet voor andere taken of volledig worden ontlast, wat een positief effect zal hebben op de accuduur en prestaties.

Samsung heeft daarom een aanzienlijk bedrag geïnvesteerd in het Chinese DeePhi Tech voor hun expertise op het gebied van kunstmatige intelligentie. Volgens de Koreal Herald heeft Samsung plannen om een coprocessor aan de Exynos 9810 toe te voegen en de deep learning-algoritmes van DeePhi zouden hier een belangrijke rol kunnen spelen. De Deep Neural Network Development Kit van het bedrijf zou op de Samsung-smartphones kunnen zorgen voor onmiddellijke spraakherkenning, neurale taalverwerking en andere herkenningstaken op smartphones.

Eerder deze maand verscheen er een gerucht dat de Galaxy S9 en S9+ worden uitgerust met een 3D-sensor voor gezichtsherkenningsfuncties, waarbij de neural engine een welkome toevoeging zou zijn. Het zal in ieder geval interessant zijn om te zien of er daardoor verschillen zitten tussen de Exynos- en Snapdragon-versie van de Galaxy S9, gezien het feit dat Qualcomm een SDK heeft uitgebracht voor hun eigen Snapdragon Neural Engine.


Als Amazon-Partner verdient TechTastic aan het kwalificeren van aankopen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren