Samsung Galaxy S9 en S9+ krijgen vingerafdruksensor mogelijk aan voorzijde

Smartphones

De Samsung Galaxy S9 en S9+ krijgen mogelijk een uitsnede in de onderkant van het scherm voor de plaatsing van de vingerafdrukscanner, zoals werd voorgesteld in een recente aanvraag voor een ontwerppatent bij het Koreaanse KIPRIS. Het bestaan van het patent garandeert niet dat de oplossing automatisch zal worden gebruikt voor de Galaxy S9-serie, echter moet Samsung iedere oplossing laten vastleggen vóór de lancering van de nieuwe modellen begin volgend jaar. Dit nieuwe patent werd deze maandag openbaar gemaakt, nadat Samsung het in april 2016 heeft voorgelegd.

Samsung Galaxy S9 en S9+

In de afgelopen weken zijn er al de nodige geruchten verschenen over de Galaxy S9 en S9+, waarbij sommige insiders hebben aangegeven dat Samsung al jarenlang werkt aan de integratie van de vingerafdruksensor in het scherm, maar dat het nog steeds niet in staat is om de oplossing te introduceren vanwege een aantal technologische beperkingen en een te lage productieopbrengst. De plaatsing van de vingerafdrukscanner is een van de weinige klachten die consumenten hadden over de Galaxy S8 en S8+. Samsung heeft dit met de Galaxy Note 8 proberen te verbeteren door meer ruimte te laten tussen de dubbele camera en de vingerafdrukscanner, maar dat bleek ook niet de gewenste oplossing te zijn.

Gezien het feit dat recente rapporten suggereren dat Samsung nog geen smartphones kan produceren met een optische vingerafdruksensor voordat de Galaxy Note 9 op de markt komt, bestaat er de mogelijkheid dat de scanner nogmaals van positie gaat veranderen. De oplossing die in het patent wordt besproken is een kleine uitsnede in de onderkant van het scherm, waarin de vingerafdrukscanner wordt verwerkt. Het is visueel niet zo elegant als een vingerafdruksensor in het scherm, echter zou het kunnen dienen als een tijdelijke oplossing totdat Samsung in de tweede helft van 2018 gebruik kan maken van een optische vingerafdruksensor.

De Samsung Galaxy S9 krijgt naar verluidt opnieuw een 5,8-inch Infinity Display en de S9+ wordt voorzien van een 6,2-inch scherm. Beide modellen worden aangedreven door de Snapdragon 845-soc van Qualcomm of de Exynos 9 Octa in combinatie met 6GB aan werkgeheugen.


Als Amazon-Partner verdient TechTastic aan het kwalificeren van aankopen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren