Samsung Galaxy S10 zou in vijf kleuropties kunnen verschijnen

Smartphones

Op de Samsung Developer Conference onthulde het bedrijf niet alleen hun eerste vouwbare smartphone, maar ook de nieuwe gebruikersinterface OneUI. Deze interface heeft ons mogelijk ook een idee gegeven in welke kleuren de Galaxy S10 op de markt zal worden gebracht.

Samsung Galaxy S10

Samsung liet namelijk zien dat OneUI in staat is om automatisch het uiterlijk van het thema overeen te laten komen met de kleur van het apparaat. Het bedrijf toonde OneUI in vijf verschillende kleuren: wit, groen, donkergrijs, blauw en roze. Gezien de presentatie is het aannemelijk dat Samsung van plan is om in de nabije toekomst smartphones op de markt te brengen en een van de kandidaten lijkt de Galaxy S10 te zijn.

Fabrikanten kiezen recentelijk steeds vaker voor kleurrijke varianten van hun high-end smartphones en Samsung lijkt deze trend ook te gaan volgen, hoewel er volgens onze informatie geen andere fabrikanten zijn die hun interface automatisch aanpassen op basis van de kleur van het apparaat. Overigens kan de kleur handmatig door de gebruiker worden aangepast.

Later deze maand verschijnt er voor de Galaxy S9, S9+ en Note 9 een bèta van Android 9.0 Pie met deze nieuwe interface. De bèta wordt eerst uitgebracht in een select aantal Europese landen, de Verenigde Staten en Zuid-Korea en komt daarna naar meer landen. Samsung brengt de definitieve versie van de OneUI-update begin volgend jaar uit voor de vlaggenschepen van dit jaar. De Galaxy S8, S8+ en Note 8 worden eveneens geüpdatet naar Android 9.0 Pie, echter zal OneUI geen onderdeel uitmaken van de update.

De Galaxy S10, codenaam Beyond, heeft volgens Bloomberg een oled-scherm met gekromde schermranden, afgeronde hoeken en nagenoeg geen bezels aan de boven- en onderkant. Het toestel is ongeveer net zo groot als de bestaande 5,8-inch Galaxy S9 en is aan de achterzijde voorzien van drie camera’s. Samsung komt ook nog met een grotere Galaxy S10 Plus, die qua functionaliteit en specificaties vergelijkbaar zal zijn. De goedkopere versie van de Galaxy S10 heeft geen scherm met gekromde schermranden en mogelijk ook geen vingerafdruksensor onder het scherm, hoewel dat afhankelijk is van de kosten. Samsung heeft intern een aantal prototypes van de Galaxy S10 geproduceerd zonder 3,5mm-koptelefoonaansluiting. Het drietal draait uit de doos op Android 9.0 Pie.

Samsung gaat de Galaxy S10-serie volgens de Koreaanse media eind februari op het Mobile World Congress in Barcelona onthullen.

2 Reacties

  1. Eind juli? Hoort dat niet eind januari te zijn?

    Reageer
    • Dat klopt inderdaad niet, moet eind februari zijn. Bedankt voor het melden.

      Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*