.

Retailverpakking toont specificaties Samsung Galaxy S9

Smartphones

We weten inmiddels dat de Samsung Galaxy S9 en S9+ eind februari tijdens het Mobile World Congress in Barcelona zullen worden aangekondigd, echter hebben we dankzij alle gelekte informatie al een goed idee wat we van het tweetal mogen verwachten. Een nieuw lekt toont bovendien enkele nieuwe details, want een Reddit-gebruiker heeft de vermeende verpakking van de Galaxy S9 gepubliceerd. Het onthult de nodige informatie, waaronder een ‘Super Speed’-camera met een maximale diafragmaopening van f/1.5, ‘Super Slow-mo’ en stereoluidsprekers die zijn afgestemd door AKG.

Specificaties Galaxy S9 gelekt

De Samsung Galaxy S9 zal net als de Galaxy S8 worden uitgerust met een 5,8-inch Infinity Display met licht gekromde zijkanten. Het gaat hier om een oled-scherm met een resolutie van 2960 x 1440 pixels en een beeldverhouding van 18,5:9. Aan de achterzijde vinden we opnieuw een 12-megapixel ‘Dual Pixel’-camera met optische beeldstabilisatie. De overige specificaties verschillen op papier ook weinig van hun voorganger. Er is opnieuw gekozen voor een water- en stofdichte behuizing (IP68) met een aluminium frame en een glazen voor- en achterkant, 4GB RAM, 64GB opslag met microSD-slot, ondersteuning voor draadloos opladen en oordopjes van AKG.

Samsung Galaxy S9-verpakking

De verpakking van de Samsung Galaxy S9.

De doos toont echter ook enkele nieuwe functies van de Galaxy S9, zoals een ‘Super Speed’-camera. De naam suggereert dat het toestel razendsnel foto’s kan schieten. Opvallend genoeg worden er twee diafragmaopeningen genoemd: een grote opening van f/1.5 en een kleinere van f/2.4. Deze configuratie maakt waarschijnlijk gebruik van de grote opening wanneer er weinig licht beschikbaar is, terwijl de kleinere diafragmaopening wordt geactiveerd bij ideale belichting, wat moet resulteren in scherpere foto’s met meer contrast.

Super Slow-mo-functie voor Galaxy S9

Een andere nieuwe functie is ‘Super Slow-mo’. Onduidelijk is nog met welke resoluties en framerates de telefoon om kan gaan, maar van de Exynos 9810-soc, de chip van de Galaxy S9, weten we dat het video-opnames kan maken tot 120 fps in 4K. Ten slotte zien we dat de stereoluidsprekers van het toestel zijn afgestemd door AKG. We achten het aannemelijk dat Samsung de oorspreker zal gebruiken als de tweede luidspreker.

Het lek ziet er in onze ogen uitermate betrouwbaar uit en komt volledig overeen met wat we tot op heden over de Galaxy S9 en S9+ hebben gehoord en gezien. Duidelijk is in ieder geval dat de Galaxy S9-serie een evolutie wordt met verschillende kleine verbeteringen en grotendeels hetzelfde ontwerp, waarbij de vingerafdrukscanner ditmaal onder de cameramodule wordt geplaatst. Daarnaast zal de Galaxy S9+ nog beschikken over een dubbele camera en 6GB aan werkgeheugen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren