.

MediaMarkt BTW-actie 2018 eind januari van start

Aanbiedingen Smartphones

De MediaMarkt BTW-actie is nog niet officieel aangekondigd voor 2018, maar dankzij verschillende vacatures denken we te weten wanneer het jaarlijkse evenement dit jaar van start gaat. Voor een elektronicawinkel is men namelijk op zoek naar een promotiemedewerker voor slechts een aantal dagen en op basis van voorgaande jaren weten we dat hier gaat om de BTW-actie. Het evenement start op woensdag 24 januari en loopt tot en met zondag 28 januari. Vorig jaar was de MediaMarkt op woensdag alleen toegankelijk voor MediaMarkt Clubleden, onduidelijk is nog of er opnieuw wordt gekozen voor een dergelijke oplossing.

Update: link naar vacature toegevoegd.
Update: volgens onze informatie zijn de winkels van de MediaMarkt op woensdag 24 januari alleen toegankelijk voor MediaMarkt Clubleden, hoewel je eenvoudig online of aan de deur lid kan worden. 

Media Markt btw-actie 2018

Tijdens de btw-vrije dagen worden vrijwel alle producten met aanzienlijke kortingen aangeboden. Bovendien blijft de MediaMarkt Prijsbelofte van kracht, waardoor je extra korting krijgt op de laagste dagprijs. De MediaMarkt vergelijkt hierbij continu de prijzen van hun producten met die van de concurrentie. Het zorgt bij consumenten soms ook voor de nodige verwarring, want het gebruik van de Prijsbelofte kan resulteren in zowel een lagere als hogere prijs.

→ Bezoek hier de website van de Media Markt BTW-actie

We hebben in de afgelopen jaren de nodige kritiek zien verschijnen over de MediaMarkt BTW-actie. Zo zou de retailer zijn prijzen in de weken voor de actie langzaam verhogen, echter blijkt dat niet het geval te zijn. Vanwege het dynamische prijssysteem kan het namelijk voorkomen dat de prijzen over een kleine drie weken hoger of lager uitvallen dan op dit moment. Dit kan onder andere worden veroorzaakt door een actie die is afgelopen of een product dat door een concurrent niet langer wordt aangeboden. Op woensdag 24 januari worden de prijzen door de MediaMarkt voor het laatste gecontroleerd en gedurende de BTW-actie krijg je op dat bedrag de beloofde korting.

Wanneer gaat de actie van start?

De actie start op woensdag 24 januari en loopt af op zondag 28 januari. We verwachten dat de winkels op woensdag (na 18:00) alleen toegankelijk zullen zijn voor Clubleden, terwijl de BTW-actie op donderdag 25 januari om 00:00 in de webshop van start gaat. Vanaf donderdag zullen de winkels zich ook openen voor het grote publiek, hoewel je je natuurlijk ook eenvoudig kan inschrijven als Clublid.

Hoe wordt de korting berekend?

In Nederland moet btw worden betaald en dat is tijdens de MediaMarkt BTW-actie niet anders. Om de korting te berekenen gebruik je de volgende berekening: €1210 x 100 = 121000 -> delen door 121 = €1000. Je krijgt dus een korting van €210,- en dat komt neer op een percentage van 17,36.

Kan ik een product vóór de actie kopen en daarna het verschil terugvragen?

In tegenstelling tot eerdere jaren is het niet mogelijk om je geld terug te vragen wanneer je een product vóór de BTW-actie hebt aangeschaft.

Welke producten zijn uitgesloten?

MediaMarkt heeft nog niet bekendgemaakt welke producten aan dit jaar deelnemen aan de actie, maar we vermoeden dat de volgende producten worden afgeprijsd: televisies, audio, foto, video, drones, smartphones, smartwatches, desktops, laptops, tablets, SONOS, monitoren, printers, huishoudelijke apparatuur, keukenapparatuur en persoonlijke verzorging.

Dit zijn waarschijnlijk de uitzonderingen op de zojuist genoemde categorieën: games, films, muziek, alle accessoires waaronder opslag en domotica, gamingaccessoires, alle Apple-producten, consoles, computersoftware, speelgoed, boeken, spellen, prepaidkaarten, abonnementen, verzekering, giftcards, tegoedkaarten en e-bikes.

Zijn de cashback acties van fabrikanten ook geldig?

Tijdens de Media Markt BTW-actie kun je gewoon gebruik maken van geldende cashback-acties van fabrikanten.

2 Reacties

 1. LENOVO wil ik met korting kopen,CORE chip heb ik nog niet!of met ARM-chip!

  Reageer
 2. Geachte heer/mevrouw,

  We hebben interesse in de Bose accoustimass 300 zwart en bose sountouch 300.
  Deze kunnen we nu kopen met € 150 korting.
  We willen wachten tot de BTW-aktie omdat dan de korting € 277,68 is.
  Maar het is voor ons niet duidelijk dat Bose mee doet aan jullie BTW-aktie.
  Kunnen jullie ons vertellen of bose mee doet met deze btw-aktie.
  Anders lopen we dadelijk de korting van € 125 ook nog mis.

  Met vriendelijke groet,
  Lucia Broekhuizen

  Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren