iPhone SE voorraadproblemen blijven aanhouden

Smartphones

De laatste kwartaalcijfers hebben aangetoond dat de vraag naar de iPhone in vergelijking met vorig jaar dalende is, maar met de iPhone SE lijkt het bedrijf een verstandige zet te hebben gedaan. Het 4-inch toestel werd in maart aangekondigd en ging niet veel later direct in de verkoop en werd door zowel de media als gebruikers uitstekend ontvangen. Er is echter nog steeds een groot probleem, want de iPhone SE is nog altijd zeer moeilijk leverbaar, ondanks geruchten dat Apple de productie flink zou hebben opgeschroefd.

iPhone SE voorraad

De gerespecteerde Apple-analist Ming-Chi Kuo bestempelde de vraag kort na de lancering van de iPhone SE als teleurstellend, desalniettemin is het toestel al bijna anderhalve maand niet uit voorraad leverbaar. Verschillende retailers en providers hebben ons laten weten te hopen dat de voorraadproblemen in de loop van juni worden opgelost.

Volgens Apple CEO Tim Cook heeft Apple de vraag naar de iPhone SE verkeerd ingeschat en dat betekent ook dat het bedrijf minder iPhones heeft verscheept dan mogelijk was geweest, waardoor de omzet voor het huidige kwartaal ook lager kan uitvallen. Daarnaast zijn er ook consumenten die in plaats van een iPhone SE een smartphone van een ander merk kopen in dezelfde prijsklasse. Apple verliest in dit geval niet alleen een sale, maar ook de inkomsten die het anders zou genereren door de verkoop van diensten, apps, muziek en video’s.

Doorgaans is het geen probleem wanneer een product pas na enkele dagen later wordt uitgeleverd, helaas zijn de iPhone SE levertijden veel langer. Momenteel heeft de iPhone SE in de Online Apple Store een levertijd van 2 tot 3 weken en bij de overige winkels is de situatie soms nog slechter, zo tonen Coolblue en Bol.com helemaal geen levertijden meer.

Het goede nieuws voor Apple is dat de indrukwekkende vraag naar de iPhone SE heeft laten zien dat er nog altijd vraag is naar een compacte, goedkopere en snellere iPhone. Wij hopen dan ook dat het bedrijf kiest om de iPhone SE jaarlijks te voorzien van een upgrade en dat dit model niet jaren blijft behouden met dezelfde hardware en ontwerp.

De huidige situatie wat betreft de iPhone SE voorraad:

Winkel Spacegrijs Zilver Roségoud Goud Prijs
Bol.com Onbekend Onbekend Onbekend Onbekend Vanaf €489,-
Coolblue Onbekend Onbekend Onbekend Onbekend Vanaf €489,-
Belsimpel.nl Eind mei/begin juni Eind mei/begin juni Eind mei/begin juni Eind mei/begin juni Vanaf €489,-
Mobiel.nl Eind mei/begin juni Eind mei/begin juni Eind mei/begin juni Eind mei/begin juni Vanaf €489,-
GSMWijzer Eind mei/begin juni Eind mei/begin juni Eind mei/begin juni Eind mei/begin juni Vanaf €489,-
Media Markt Eind mei Eind mei Eind mei Eind mei Vanaf €489,-
Typhone.nl Onbekend Onbekend Onbekend Onbekend Vanaf €489,-

 

Heb jij al een iPhone SE besteld en wacht je nog steeds op uitlevering? Laat het ons weten in de reacties.


Als Amazon-Partner verdient TechTastic aan het kwalificeren van aankopen.

14 Reacties

 1. Op 11 april(!) een Iphone SE Silver 64 Gb bij belsimpel.nl besteld. We zijn 6 weken verder en nog steeds geen telefoon.

  Volgens Belsimpel.nl wordt de telefoon volgende week geleverd, maar laten we eerlijk zijn: dit is al bijna een maand zo………

  Reageer
 2. Ik heb op 8 April een Space gray 64GB besteld bij de Media Markt, ze zeiden toen dat ze elke week nieuwe telefoons kregen dus de wachttijd hooguit een paar weken zou zijn 🙁

  Reageer
 3. space grey tmobile 64gb op 7 april bij mobiel.nl besteld en betaald…
  nog geen mogen ontvangen

  Reageer
  • @Bert,
   Dan maar hopen dat mobiel.nl de lang verwachte levering van eind Mei begin Juni nu wel waar kan maken. Ik krijg als “pleister op de wonde” daarbij een GP powerbank gratis geleverd en dat vind ik wel netjes !
   ook ik wacht sinds begin April op mijn Iphone SE 64gb SG. Nog 1,5 week dan gaan we het meemaken. Geef mij ajb ff een reactie als jij de IPhone inderdaad eind Mei geleverd krijgt, dan doe ik het zelfde.

   thx.

   Reageer
   • Zal ik doen. Ook mij is de powerbank aangeboden. Ik vraag me wel af of er überhaupt al geleverd is door mobiel.nl. Omdat bij mij tmobile er ook tussen zit. En die levertijden zijn al naar ” vanaf 8 juni” verschoven…

    Reageer
   • Zojuist bericht dat de iPhone SE 64GB (space grey tMobile) door mobiel.nl niet binnen gestelde levertijd geleverd kan worden. Wordt nu in de loop van juni…

    Reageer
   • Vandaag bij Applestore Den Haag gekeken of er voorraad was, direct gereserveerd en betaald. Kon hem vanmiddag ophalen!
    Mobiel.nl geannuleerd, ondanks dat ze zeggen dat er eind deze week weer voorraad is…

    Reageer
 4. Bij de Apple Store gelukkig gelijk mee kunnen nemen. Heb een rosegouden 64 GB versie.
  Het is een toptoestel trouwens. Giga batterijduur en prettig qua formaat .

  Reageer
 5. op 29/04 eentje online besteld via Lab 9… Tot op vandaag niks ontvangen en nog geen duidelijkheid over leveringsdatum 🙁

  Reageer
 6. Dit weekend wel een Roze kunnen kopen bij de Mediamarkt, Goud was ook aanwezig de rest was op.

  Reageer
 7. 1 mei bij gsmwijzer besteld inmiddels een maand later en net te horen gekregen dat hij in de loop van juni binnenkomt..

  Reageer
  • GSMwijzer.nl is blijkbaar dezelfde aanbieder als mobiel.nl…
   Ik ben benieuwd wanneer de jouwe dan komt.

   Reageer
 8. 22 april besteld. Niets ontvangen. Via GSMweb. Pas een melding dat het langer dan de aangekondigde week zou duren nadat ik er zelf achteraan ging. Mededeling van medewerker was “u heeft gewoon pech” “wij hebben niks geleverd gekregen”.

  Reageer
 9. Eind mei van de Media Markt is het ook niet geworden 🙁 enniet even een belletje ofzo dat het iets later wordt

  Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren