Huawei P9 Max krijgt 6,9-inch scherm en Kirin 950-soc

Smartphones

De Huawei P9 en P9 Plus werden onlangs geïntroduceerd en zijn vanaf volgende week in Nederland verkrijgbaar, maar er gingen ook geruchten dat het Chinese bedrijf zou werken aan de P9 Lite en de P9 Max. In de afgelopen weken is de P9 Lite al meerdere malen te zien geweest op foto’s en vandaag hebben we vermoedelijk ook de specificaties ontdekt van de Huawei P9 Max. In de database van GFXBench is namelijk een onbekende Huawei smartphone gespot met een gigantisch 6,9-inch scherm.

Huawei P9 Max specificaties

Het 6,9-inch scherm van de Huawei P9 Max is een fractie groter dan het 6,8-inch van zijn voorganger, en heeft nog steeds een resolutie van 1920 x 1080 pixels. Dit komt neer op een pixeldichtheid van 319 pixels per inch. De vermeende P9 Max wordt aangedreven door de HiSillicon Kirin 950-soc. Deze 64-chipset is voorzien van vier Cortex A72-cores (2,2GHz) en vier zuinige Cortex A53-cores. De processor wordt bijgestaan door een ARM Mali-T880-gpu en werkgeheugen ter grootte van 3GB. Het opslaggeheugen bedraagt 32GB en kan naar alle waarschijnlijkheid worden uitgebreid door middel van een micro-sd-kaartje.

Aan de achterzijde vinden we een 16-megapixelcamera met autofocus, een led-flister en ondersteuning voor HDR. Selfies kunnen worden geschoten met de 8-megapixelfrontcam. Beide camera’s zijn in staat om video’s in 1080p (1920 x 1080 pixels) op te nemen, helaas is er geen ondersteuning aanwezig voor de hogere 4K-resolutie. De software is Android 6.0, met daaroverheen de Emotion UI-interface van Huawei.

Wanneer de Huawei P9 Max gaat worden aangekondigd en uitgebracht is op moment van schrijven nog onduidelijk, maar we verwachten dat er spoedig meer informatie over deze enorme phablet zal verschijnen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*