Gelekte iPhone 8-componenten bevestigen draadloos opladen

Smartphones

De massaproductie van de iPhone 8 is naar verluidt van start gegaan en dat betekent ook dat er langzaam meer zeker steeds meer componenten van het aankomende vlaggenschip lekken. Vandaag zijn er foto’s verschenen van de interne hardware voor de draadloze iPhone 8-oplader en een plakstrip voor de accu.

De plakstrip werd gelekt door GeekBar, een reparatiebedrijf dat in voorgaande jaren al meerdere keren zijn hand wist te leggen op onderdelen van onaangekondigde Apple-apparaten. De plakstrip bevat normaal weinig aanwijzingen wat betreft de functionaliteit van het toestel, echter is dat dit jaar niet het geval. We zien namelijk dat er in tegenstelling tot voorgaande jaren lijm wordt toegepast in het midden, vermoedelijk voor de spoel om draadloos opladen mogelijk te maken.

Daarnaast werden er in een QQ-chat enkele foto’s gepubliceerd van de interne hardware van de oplader. Het uiterlijk van de hardware komt overeen met de zwarte printplaten die Apple doorgaans gebruikt voor zijn producten en we achten dit lek dan ook een stuk betrouwbaarder dan de eerder verschenen oplader.

De verwachting is dat de iPhone 8, iPhone 7s en 7s Plus worden voorzien van een glazen achterkant, waardoor Apple eindelijk ondersteuning voor draadloos opladen kan toevoegen. Het zou echter kunnen zijn dat deze functie niet direct vanaf de eerste dag beschikbaar is, omdat de oplader niet samen met de iPhone 8 en andere modellen wordt verscheept. Volgens blogger John Gruber wordt de oplader later in het jaar uitgebracht wanneer de toekomstige iOS 11.1-update wordt uitgerold.

De iPhone 8 wordt in september verwacht, mocht je niet langer kunnen wachten dan kun je je nu inschrijven bij KPN.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*