Galaxy S9 krijgt geen vingerafdrukscanner in scherm, focus op Note 9

Smartphones

Er gaan al lange tijd geruchten dat Samsung plannen zou hebben om de Galaxy S9 en S9+ te voorzien van een vingerafdruksensor onder het scherm, maar een nieuw rapport claimt dat de technologie niet op tijd klaar is. Samsung zou echter nog wel een nieuwe poging doen om de technologie op tijd gereed te krijgen voor de Galaxy Note 9, die waarschijnlijk in de tweede helft van 2018 verschijnt.

The Investor claimt op basis van berichten in het land dat Samsung heeft besloten om de vingerafdrukscanner niet te verwerken in het oled-scherm van de Galaxy S9 en S9+. Het is aannemelijk dat de sensor weer aan de achterzijde van beide modellen zal zijn te vinden, zoals dat nu het geval is bij de Galaxy S8 en S8+. In de voorgaande jaren werd de vingerafdrukscanner altijd geïntegreerd in de thuisknop onder het scherm, echter zorgen de slankere bezels van het nieuwe ontwerp ervoor dat er niet langer plaats is voor een fysieke knop.

Samsung werkt naar verluidt al jaren aan een vingerafdrukscanner die geïntegreerd is in het scherm, maar er zouden nog steeds technische obstakels overwonnen moeten worden. Vanwege de dunnere bezels zou er een gebrek aan ruimte zijn voor de vereiste modules en sensoren die nodig zijn voor een betrouwbare vingerafdrukscanner. Het project is volgens The Investor nog niet geschrapt en het doel is nu om de technologie in te zetten op de Galaxy Note 9.

Volgens een ander artikel van The Investor wordt de Galaxy Note 9 ontwikkeld onder de codenaam ‘Crown’, en het eerste prototype zal aan het begin van volgend jaar klaar zijn. “We zullen in het eerste kwartaal van volgend jaar componenten gaan leveren voor een testproductie (van de Galaxy Note 9)”, aldus een anonieme bron van een Samsung-leverancier. De pilotproductie van de Galaxy S9-serie zou in oktober zijn begonnen, terwijl de massaproductie in december van start moet gaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*