Benchmark bevestigt bestaan van OnePlus 2 Mini

Smartphones

Kort na de aankondiging van de OnePlus 2 gingen er geruchten dat het bedrijf ook plannen heeft om een kleinere variant van het toestel op de markt te brengen, maar tot op heden heeft OnePlus alleen de nog OnePlus X op de markt gebracht met een lagere prijs en iets tragere hardware. Dat hoeft overigens niet direct te betekenen dat OnePlus niet langer aan de OnePlus 2 Mini of OnePlus Mini werkt, want in de database van de benchmark-app GFXBench is door ons een vooralsnog onbekende OnePlus smartphone gespot.

Kleinere OnePlus smartphone

Het lijkt hier te gaan om een kleinere versie van de OnePlus 2. Het scherm is volgens de informatie 4,6 of 4,7-inch groot – GFXBench geeft het formaat niet altijd juist weer – met een resolutie van 1920 x 1080 pixels (468 pixels per inch). OnePlus lijkt daarmee een toestel op de markt te willen brengen die qua formaat kan concurreren met de populaire iPhone 6 en 6s van Apple. De huidige OnePlus 2 beschikt over een 5,5-inch scherm met een 1080p resolutie en is daardoor het best te vergelijken met de iPhone 6 en 6s Plus.

De overige specificaties van de OnePlus 2 Mini zijn identiek aan de standaard OnePlus 2. Het toestel wordt aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 810-soc van Qualcomm. Dit is een 64-bit big.LITTLE chipset met vier Cortex A57-cores en vier zuinige Cortex A53-cores in combinatie met een Adreno 430-gpu. Het opslaggeheugen bedraagt 64GB en de OnePlus smartphones beschikt over werkgeheugen ter grootte van 4GB (LPDDR4).

Aan de achterzijde vinden we een 13-megapixelcamera met een diafragma van f/2.0, een dubbele LED-flitser, optische beeldstabilisatie, laser autofocus en ondersteuning voor 4K video’s. Selfies kunnen worden geschoten met de 5-megapixelfrontcam. Verder blijkt uit de getoonde specificaties dat het toestel niet beschikt over NFC-connectiviteit.

Wanneer de OnePlus 2 Mini of OnePlus Mini wordt aangekondigd is onduidelijk.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*