‘Apple hervat ontwikkeling iPhone SE met oled-scherm’

Smartphones

Apple heeft volgens de doorgaans goed geïnformeerde analist Ming-Chi Kuo de ontwikkeling van een vierde generatie iPhone SE hervat. Opmerkelijk genoeg schreef Kuo twee maanden geleden nog dat Apple zijn plannen om een nieuwe iPhone SE in 2024 uit te brengen had geschrapt. Deze goedkopere iPhone zou naar verluidt worden uitgerust met een 6,1-inch oled-scherm en een door Apple ontworpen 5G-modem.

iPhone SE met oled

Het ontwerp van de iPhone SE zou vergelijkbaar zijn met de iPhone 14 en ook voor het eerst dunnere bezels krijgen. Apple zou ook al enige tijd werken aan een eigen 5G-modem. Voor de iPhone SE zou de connectiviteit beperkt blijven tot de sub-6GHz banden van 5G. De huidige SE heeft al ondersteuning voor 5G-netwerken, maar maakt hiervoor gebruik van een aangepaste Qualcomm-chip, die gebaseerd is op de Snapdragon X57-modem.

Onduidelijk is nog wanneer de nieuwe iPhone SE verschijnt. Het bestaande model werd in maart 2022 op de markt gebracht en is momenteel de goedkoopste iPhone met een adviesprijs van €556. Het toestel beschikt nog over een fysieke thuisknop met een Touch ID-vingerafdruksensor in plaats van de gezichtsherkenningstechnologie Face ID op de duurdere modellen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*