.

Sim Only Abonnementen Vergelijken


SIM Only Abonnementen

De meeste mobiele abonnementen en deals zijn vaak een combinatie tussen de perfecte smartphone en het goedkoopste bedrag. Voor sommige mensen is echter het aantal belminuten, tekstberichten en het aantal MB’s per maand belangrijk tijdens het afsluiten van een mobiel abonnement.

Voor de consument die al in bezit is van de perfecte telefoon of smartphone zijn daarom de SIM Only abonnementen geïntroduceerd. Deze SIM Only abonnementen hebben een veel lagere prijs, ondanks het feit dat je meer bel minuten, SMS berichten en MB’s per maand krijgt. Dit is mogelijk omdat je niet langer je telefoon hoeft af te betalen, zoals de naam al zegt betaal je voor een SIM Only abonnement alleen voor je SIM kaart.

Deze SIM Only abonnementen zijn de perfect keuze voor mensen die al tevreden zijn over zijn of haar smartphone of normale telefoon. Het merendeel van de Nederlandse providers bieden al geruime tijd dit soort deals aan, waarbij het bij sommige zelfs mogelijk is om onbeperkt te bellen, sms-en en te internetten voor een vast bedrag in de maand.

Mogelijk zit je net aan het einde van je contract en ben je op zoek naar een nieuw abonnement, maar ben je eigenlijk nog meer dan tevreden met je huidige toestel. Als je dit het geval is dan kun je het best kiezen voor een SIM Only abonnement, want je kan zonder problemen je nummer meenemen, en een nieuwe SIM kaart plaatsen in je huidige toestel.

Wat is een SIM kaart?

Een SIM kaart is een microchip met ongeveer de grootte van een postzegel en op deze kaart is informatie te vinden over de configuratie van je provider, zodat de telefoon weet welk mobiel nummer je hebt en wat voor abonnement. Zonder een SIM kaart zal een mobiele telefoon simpelweg niet werken. Het woord SIM staat voor Subscriber Identity Module. Als een SIM kaart eenmaal geactiveerd is dan is direct gekoppeld aan het netwerk, maar niet aan de telefoon. Dit betekent dat je als consument eenvoudig kan wisselen tussen SIM kaarten, zonder dat je elke keer een telefoon hoeft aan te schaffen, en dankzij de smartphones van tegenwoordig hoef je ook niet langer je contacten elke keer opnieuw over te zetten.

Waarom een SIM Only abonnement?

Misschien wil je meerdere mobiele telefoons of smartphones gebruiken voor verschillende redenen? Een andere mogelijkheid is dat je nog meer dan tevreden bent over je huidige smartphone of telefoon dat je simpelweg het nut niet ziet in een nieuw toestel dat de abonnementsprijs per maand flink laat stijgen.

Wie bieden er SIM Only abonnementen aan?

SIM Only abonnementen zijn bijna via alle grote providers te verkrijgen en daarnaast zijn er ook nog een aantal virtuele providers, die je kan vinden in onze vergelijker, deze maken overigens wel gebruik van de betrouwbare mobiele netwerken van KPN, Vodafone en T-Mobile.

Een Sim Only abonnement kan de perfecte oplossing zijn voor gebruikers die tevreden zijn met hun huidige telefoon, smartphone of tablet. Zoals de naam al aangeeft ontvang je bij een Sim Only contract alleen de SIM-kaart en niet langer een telefoon. Hierdoor hoef je niet elke keer je telefoon in te wisselen voor een nieuw toestel op het moment dat het contract af loopt, maar kan je simpelweg alleen de SIM vervangen en je eigen nummer behouden. Je kan Sim Only kaarten in alle telefoon en smartphones gebruiken, zolang het toestel in kwestie maar simlockvrij is.

Sim Only abonnementen kennen een groot aantal voordelen, maar met elk voordeel komt vaak ook een nadeel, en Sim Only is geen uitzondering op deze regel. In het onderstaande artikel is te lezen wat de voor- en nadelen zijn van dit soort abonnementen.

Voordelen van Sim Only

 • Flexibiliteit: Het grootste voordeel van een Sim Only abonnement is flexibiliteit. Bij een groot deel van de providers is het mogelijk om een overeenkomst af te sluiten van slechts 30 dagen, waardoor je eenvoudig kan overstappen als je slecht bereik hebt of simpelweg niet tevreden bent. Je bent bij het overstappen niet langer geld verschuldigd, zoals wel het geval is bij het tekenen van een langer contract. Een voordeel van een langer contract is overigens dat je maandelijks vaak minder betaald in vergelijking met een maandcontract.
 • Eenvoud: Met Sim Only abonnementen komen weinig problemen kijken. Je kan gewoon je eigen telefoon blijven gebruiken en je hoeft je dus ook niet druk te maken om je nieuwe telefoon te leren kennen en hoe je alle contacten, foto’s, muziek etc. op een eenvoudige manier kan overzetten. Het enige wat je hoeft te doen is het plaatsen van de SIM-kaart en je kan direct verder gaan waar je was gebleven.
 • Prijs: Het grootste voordeel van een Sim Only abonnement is waarschijnlijk de prijs, want de abonnementen beginnen zoals je kan zien in onze vergelijker al bij slechts twee euro per maand. De concurrentie is in deze markt enorm en dat is ook één van de redenen waarom de prijzen aanzienlijk lager liggen. Daarnaast zijn de bundels vaak zelf samen te stellen, zodat je niet onnodig veel hoeft te betalen, terwijl je het merendeel van de belminuten, MB’s of sms’jes niet gebruikt.

Nadelen van Sim Only

 • Geen upgrade: Als je iemand bent die altijd in bezit wil zijn van de nieuwste en hipste smartphone dan is een Sim Only abonnement voor jou misschien niet de beste keuze. Bij een traditioneel abonnement krijg je vaak een nieuwe telefoon ‘cadeau’, hoewel je deze in de praktijk natuurlijk aan het afbetalen bent. Hierdoor liggen de maandelijkse kosten wat hoger, maar hoef je niet direct bijna 600 of 700 euro af te tikken voor de nieuwste Galaxy Note of iPhone.
 • Eigen telefoon: Als je telefoon niet simlockvrij is zal je hiervoor extra moeten betalen of je zal een nieuw toestel moeten aanschaffen. Controleer daarom eerst of je telefoon simlockvrij is door bijvoorbeeld even een SIM-kaart van je man, vrouw, zus, dochter etc te gebruiken.

Zoals je kan lezen zijn de Sim Only abonnement niet voor iedereen, maar mocht je al in bezit zijn van een mooie telefoon dan loont het absoluut om te kiezen voor een Sim Only abonnement. Neem voor het afsluiten nog even je laatste rekening door, zodat je exact kan zien hoeveel je verbruikt. Het is namelijk zonde als je een te duur of een te goedkoop abonnement afsluit.

Sim Only abonnement is manier van betalen voor mobiele telefoongesprekken. Consumenten die kiezen voor een Sim Only contract zijn vaak al in het bezit van een eigen telefoon of smartphone en betalen alleen een maandelijks bedrag voor de SIM-kaart. Op deze SIM-kaart is een kleine microchip te zien die data bevat over de provider, zodat de telefoon weet hoe te moeten werken met het netwerk in kwestie. Bij het afsluiten van een Sim Only contract moet je daarom verder gaan met je huidige telefoon of een los toestel kopen.

Op deze pagina proberen we je te helpen bij de vraag of een Sim Only abonnement de juiste keuze is voor jou.

Hoe lang duurt een Sim Only abonnement?

Een Sim Only abonnement heeft een minimale looptijd van 30 dagen. Daarnaast heb je vaak een opzegtermijn van 1 maand. Wil je wat extra korting ontvangen op je bundels dan loont het vaak om een langer contract van 12 of 24 maanden af te sluiten. Hoe langer het contract des te goedkoper het abonnement. Vergeet echter niet dat je bij een langer contract er wel direct eraan vast zit, waardoor je niet meer kan overstappen naar een andere provider.

Bij Sim Only abonnementen van 12 maanden of langer is er wel een mogelijkheid om je contract af te kopen, maar vaak komen hier nog administratiekosten overheen en zal je ook de resterende maanden moeten betalen, zonder dat je hier nog gebruik van kan maken.

Controleer bij het afsluiten van een Sim Only abonnement of je telefoon simlockvrij is. Simlockvrij houdt in dat je telefoon of smartphone geschikt is voor alle SIM-kaarten, mocht dit niet het geval zijn, dan is de kans groot dat je SIM-kaart van je nieuwe provider niet gaat werken. Heb je bijvoorbeeld nog een prepaidkaart thuis liggen, test deze dan even in je telefoon om te kijken of deze simlockvrij is of niet.

Voor wie is een Sim Only abonnement?

Een Sim Only abonnementen is geschikt als je voldoet aan de volgende punten:

 • Je bent al in bezit van een telefoon waarover je tevreden bent
 • Je wilt niet een langdurig contract
 • Je wilt geen hoog bedrag in de maand betalen
 • Je bent tevreden met de voordelen

Is Sim Only de juiste keuze voor jou?

 • Wil je altijd de nieuwste toestellen of kun je nog enkele jaren vooruit met je huidige telefoon? Losse smartphones kosten enkele honderden euro’s, die niet iedereen klaar heeft liggen
 • Heb je problemen met het betalen van je rekeningen? Neem dan geen Sim Only abonnement om extra problemen te voorkomen, je bent namelijk verplicht om maandelijks aan je verplichtingen te voldoen
 • Als je besluit te kiezen voor een Sim Only abonnement, kijk dan goed naar de bundels, zodat je niet teveel gaat betalen bij het gebruik van je belminuten of internet buiten je standaard bundel

Wachtwoord Vergeten

Registreren