PlayStation Classic kopen? Nu voor slechts 48 euro

Gaming

Sony kondigde in oktober maand de PlayStation Classic aan, een miniversie van de in 1994 uitgebrachte PlayStation. Het bedrijf volgt daarmee het voorbeeld van de succesvolle Nintendo Classic-serie. De PlayStation Classic wordt deze uitgebracht en heeft een adviesprijs van 99 euro, hoewel retailers die prijs vanwege de vraag niet lijken te volgen.

→ De PlayStation Classic is vandaag voor slechts 55 euro te koop bij Bol.com en NedGame.

PlayStation Classic

Kort na de onthulling was het mogelijk om een pre-order te plaatsen voor de console, echter is de PlayStation Classic op verschillende plekken al uitverkocht. Wil je het systeem voor de feestdagen ontvangen, dan is het verstandig om niet te lang te wachten. We weten van de Nintendo Classic-serie dat deze retro consoles ongekend populair zijn vanwege de nostalgie en de relatief lage prijs. Op dit moment is het nog mogelijk om de PlayStation Classic te bestellen bij Bol.com (€109), Game Mania (€ 109,98), Wehkamp (€109), NedGame (€109,99) en MediaMarkt (€119,99). De overige winkels verwachten pas na de lancering een nieuwe levering te ontvangen.

Sony maakte op de dag van aankondiging slechts vijf van de in totaal 20 games bekend. Het bedrijf heeft op zijn eigen blog ook de namen van de overige games vrijgegeven, waaronder iconische titels als de eerste Grand Theft Auto, Metal Gear Solid, Rayman, Destruction Derby en Oddworld: Abe’s. Het aantal games is niet uit te breiden, omdat de Playstation Classic geen toegang heeft tot het internet. Er is overigens wel geheugen beschikbaar om savegames op te slaan. De volledige lijst bestaat uit de volgende 20 games:

De PlayStation Classic is 45 procent kleiner dan de eerste generatie PlayStation en wordt geleverd met twee controllers voor lokale multiplayer, hoewel het helaas de variant betreft zonder thumbsticks. De PlayStation Classic heeft een maximale resolutie van 1280 x 720 pixels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*