PlayStation 5 voorraad: weinig vooruitgang, aanhoudende tekorten

Gaming

De PlayStation 5 is en blijft nog altijd moeilijk te verkrijgen. Het zorgt al tijden voor de nodige frustraties onder gamers en het einde van de tekorten lijkt voorlopig nog niet in zicht. Sony heeft sinds de lancering in november moeite om aan de vraag te voldoen en nieuwe leveringen worden vrijwel binnen enkele minuten volledig uitverkocht. Daar kan het bedrijf overigens weinig aan veranderen, want alle bedrijven in deze sector hebben te maken met chiptekorten, zoals NVIDIA en AMD met hun nieuwste gpu’s.

PlayStation 5

Je moet een beetje geluk hebben wanneer de status van de PS5 wordt weergegeven als ‘op voorraad’, want in veel gevallen ben je vaak te laat om de console daadwerkelijk af te rekenen. Daarnaast zien we geregeld gebeuren dat retailers te veel bestellingen aannemen, waardoor het nog langer duurt totdat er een nieuwe levering wordt aangeboden. Volgens Sony en Microsoft bestaat er een kans dat de PS5 en Xbox Series X gedurende 2021 slecht verkrijgbaar blijven.

Update 20-04 (11:30) → Overzicht bijgewerkt met de laatste informatie.

 • Bol.com heeft nog geen informatie naar buiten gebracht, maar de leveringen worden doorgaans verdeeld onder alle Nederlandse retailers. De laatst drop bij de webshop heeft meer dan een maand geleden plaatsgevonden, waardoor de kans op nieuwe PS5-consoles weer begint toe te nemen. Het advies is om op de ‘’breng mij op de hoogte’’-knop te drukken op de pagina van de PS5 of PS5 Digital Edition, want deze zouden als eerste worden geïnformeerd over nieuwe voorraad.
 • Coolblue lijkt gestopt te zijn met het verloten van consoles en zal de PS5 straks vermoedelijk los gaan aanbieden. Het is niet onverstandig om je gegevens achter te laten via de ‘Houd mij op de hoogte‘-knop, want de retailer heeft in het verleden deze optie vaker gebruikt om mensen vroegtijdig de kans te geven om een product te bestellen. Het aanbod bestaat uit een PS5 met Spider-Man: Miles Morales en de 3D Pulse (€660), FIFA 21 met extra controller (€590) of Black Ops: Cold War met de SteelSeries Arctis 3 (€655).
 • Er heeft vorige week een drop plaatsgevonden bij Amazon Duitsland. De webshop verkocht een Disk-bundel met Spider-Man: Miles Morales en een kale Digital Edition. In het verleden kwam de console later in de week ook beschikbaar bij Amazon NederlandAmazon SpanjeAmazon Italië en Frankrijk, maar dat bleek ditmaal niet het geval te zijn.
 • NedGame had de PlayStation 5 Disk Edition op woensdag 14 april weer even in de verkoop. Er waren helaas slechts enkele exemplaren beschikbaar en opnieuw ging het om de bundel met drie games.
 • MediaMarkt heeft ook een nieuwe levering ontvangen, echter worden deze exemplaren ingezet om openstaande bestellingen van de vorige drop af te werken. Het is nog onbekend wanneer ze weer losse consoles gaan aanbieden.
 • Game Mania is nog altijd bezig met het uitleveren van pre-orders. Voor de Disk Edition zijn ze inmiddels aangekomen bij bestellingen vanaf begin oktober, terwijl reserveringen van de Digital Edition worden uitgeleverd vanaf februari 2021.
 • Bij Wehkamp en BCC is het alweer geruime tijd rustig en de kans is groot dat er spoedig wat gaat gebeuren, hoewel we daarbij op moeten merken dat er nog wat bestellingen openstaan.

PlayStation 5 

PlayStation 5 Digital Edition

8 Reacties

 1. Vandaag mijn bestelling bij de mediamarkt kunnen ophalen. Reservering van november 2020. eindelijk…

  Reageer
 2. Ik wil ook wel de lijst weten hoe groot de wachtlijsten zijn
  Want dan kunnen we ongeveer weten hoelang we nog moeten wachten
  We krijgen alleen te horen dat ze naar de wachtlijsten gaan, maar voor hoelang

  Reageer
 3. Ik had er eindelijk 1 gescoored in Februari bij bcc.
  Een collega wilde ook 1, en kon hem bemachtigen eind maart bij Amazon DE
  Mijn dochter wilde een PS5 aan haar vriend geven en heb de bundel bij Amazon DE kunnen bestellen.
  Disk is net binnen, maar de PS5 heeft een paar dagen vertraging.
  Uiteindelijk in 2 maanden er 3 besteld (en ja, ik was ook een ongelukkige die bij Mediamarkt zijn geld terug kreeg)

  Reageer
 4. Sony heeft gewoon gedacht we verkopen ze maar op 19 november want dan hebben ze geen stress rond de carona crises zodat ze failiet zouden gaan .vandaar dst er nu zogenaamt een tekort is en zo denk ik erover .ons voor de gek houden maar wel van onze centen gered te zijn en nu kunnen wij wachten goed gedaan sony .en sony heeft liever dat ze online blijven voor de scalpers .want tja wie wil dit liever niet in deze carona tijden .

  Reageer
 5. Ik kon mijn ps5 gisteren ophalen bij gamemania, mijn preorder was op 16/10

  Reageer
  • Dat is vreemd, ik heb nog een pre order uit september staan…

   Reageer
 6. Mijn zoon heeft hem sinds afgelopen vrijdag ook begin september besteld

  Reageer
 7. Ik heb mijn ps5 besteld in GM België op 27/11/2020. De website van GM is sinds 11/3 niet meer aangepast en ze blijven zeggen dat ze de bestellingen van september 2020 aan het uitdelen zijn. Pfffffffff het wachten is frustrerend aan het worden.

  Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*