‘PlayStation 5 (PS5) komt in december 2020 op de markt’

Gaming

Het is inmiddels duidelijk dat de PlayStation 5 (PS5) in het laatste kwartaal van 2020 verschijnt, maar een releasedatum zal volgend jaar pas worden aangekondigd. Deze week is er een gerucht verschenen over wanneer de PS5 zou kunnen worden uitgebracht. In de afgelopen periode heeft Sony al verschillende nieuwe details over de hardware naar buiten gebracht, zoals hardwarematige ray tracing-ondersteuning, DualShock 5 met adaptieve triggers, aanwezigheid van een SSD en een 8-core cpu gebaseerd op de Ryzen-serie.

→ Lees ook: PlayStation 5 (PS5) verplicht installatie van games, extra installatieopties

Lancering PlayStation 5

TweakTown claimt met bronnen te hebben gesproken die suggereren dat de PlayStation 5 niet in november verschijnt, maar pas in december. Hoe serieus we de informatie moeten nemen is lastig in te schatten, want een release in de laatste maand van 2020 ligt niet bepaald voor de hand. Het zal betekenen dat Sony het Black Friday-evenement mist en bovendien heeft de PS5 ook nog te maken met concurrentie van de volgende Xbox, Project Scarlett, die naar alle waarschijnlijkheid wel gewoon in november 2020 wordt uitgebracht.

“Mijn bronnen verklaren dat Sony de PS5 in december zal uitbrengen”, aldus de website. “Ik zou durven zeggen dat het begin december zou zijn, maar ik heb ook het gevoel dat december te laat is. Het uitbrengen van de PlayStation 5 in oktober zou voor Sony logischer zijn vanwege de enorme verkopen in november en de kerstverkopen van december.”

In een eerder verschenen bericht op Pastebin heeft een naar eigen zeggen ‘kleine ontwikkelaar uit de EU’ in de afgelopen acht maanden gewerkt aan een AAA-game die in 2020 verschijnt voor de PlayStation 5. Volgens de ontwikkelaar wordt de PS5 in november 2020 uitgebracht. De DualShock 5 krijgt mogelijk een ingebouwde camera voor virtual reality, meer analoge precisie voor shooters en een trackpad. Sony zou hebben gekozen voor 24GB GDDR6 voor games, 4GB DDR4 voor het besturingssysteem en een 2TB harde schijf in combinatie met flashgeheugen. De PlayStation 5 krijgt een prijskaartje van 499 dollar en dat komt in Europa vermoedelijk neer op 499 euro.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren