PlayStation 5 bemachtigen? Hier maak je in Nederland binnenkort weer kans

Gaming

Het is 21 november en dat betekent dat veel gamers in Europa eindelijk aan de slag kunnen met de PlayStation 5. De console werd op 17 september beschikbaar gemaakt voor pre-order, maar bij alle Nederlandse shops was de voorraad binnen enkele minuten volledig uitverkocht. Mocht je nog hoop hebben om een PS5 op de dag van release te bemachtigen dan zal je het nodig geluk moeten hebben, want de mogelijkheden zijn uitermate beperkt. Het is bovendien niet nodig om fysieke winkels te bezoeken, want de verkoop zal uitsluitend online plaatsvinden vanwege het coronavirus.

Update 22-11 → Bol.com heeft bekendgemaakt dat er begin december een nieuwe levering zal plaatsvinden. Op dit moment is het de enige webshop die een verwachting heeft uitgesproken. De overige shops durven zeggen nog niet te weten wanneer ze nieuwe exemplaren zullen ontvangen.

Lancering PlayStation 5

Laten we beginnen met het kijken naar de Nederlandse shops die de PlayStation 5 verkopen. In de afgelopen periode heeft Coolblue meerdere keren aangegeven niet deel te nemen aan de pre-order en de voorraad een dag voor release online te zetten. Deze week lijkt het bedrijf daar weer op terug te zijn gekomen, omdat ze naar eigen zeggen per 1000 geïnteresseerden slechts ongeveer 1 PlayStation kunnen leveren. Coolblue maakt inmiddels ook niet langer melding van een specifieke datum en tijd waarop de PS5 kan worden besteld. Intern wordt naar verluidt overwogen om de verkoop uit te stellen, omdat er slechts 200 exemplaren zouden zijn geleverd. Eerder deze week werd nog gecommuniceerd dat de verkoop op 18 november rond 12:00 van start zou gaan.

 Bij Coolblue kun je nu je schoentje zetten. Winnaars worden op 18 november om 15:00 bekendgemaakt. Het is inmiddels niet meer mogelijk om je schoentje bij Coolblue te zetten.

De tweede partij zonder pre-order is BCC. Op de productpagina van de PlayStation 5 en PS5 Digital Edition is inmiddels een bericht toegevoegd dat de consoles vanaf 18 november online zijn te bestellen. Deze worden vervolgens geleverd op 19 november. Er wordt daarbij gewaarschuwd dat de beschikbaarheid beperkt zal zijn en dat ze helaas niet iedereen gelukkig kunnen maken met een PlayStation 5. Ons advies is om in de nacht van 17 op 18 november klaar te zitten, want dit tijdstip is eerder genoemd door de BCC op sociale media.

Wehkamp heeft op sociale media bekendgemaakt nog met een gering aantal exemplaren te komen voor losse verkoop. Deze consoles zullen zeer gecontroleerd op Wehkamp.nl aangeboden.

Bol.com is de laatste Nederlandse partij die iets meer informatie over de toekomstige voorraad heeft vrijgegeven. “Zoals jullie kunnen lezen komt er binnenkort weer nieuwe PS5 voorraad. Let op: we hebben op dit moment nog geen concrete info over de pre-order livegang. Via de ‘blijf op de hoogte’ knop op de PlayStation 5 productpagina blijf je up to date over de beschikbaarheid”, aldus Bol.com in een reactie op het nieuws van Sony dat de verkoop uitsluitend online zal plaatsvinden. Een datum werd nog niet genoemd, waardoor we simpelweg geduld moeten hebben.

Ten slotte heeft Amazon heeft in Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk klanten via een e-mail geïnformeerd dat er op 19 november om 13:00 Nederlandse tijd een beperkte voorraad zal worden aangeboden. Deze shops leveren in Nederland, maar je hebt een creditcard nodig om af te rekenen. “We zullen er alles aan doen om alle bestellingen zo snel mogelijk te leveren”, zei Amazon in een e-mail om klanten te waarschuwen voor de aanstaande beschikbaarheid van de voorraad. “Als je bestelt, sturen we je een e-mail met een geschatte leverdatum. Dit kan echter worden gewijzigd.”

PlayStation 5 

PlayStation 5 Digital Edition

9 Reacties

 1. Dat de PS5 consoles zo snel uitverkocht zijn bij de BCC vind ik apart terwijl de website er voor het grotendeels helemaal uit lag!

  Reageer
  • Het waren er ook slechts 160. Die zijn binnen een seconde of 3 volledig weg.

   Reageer
  • Ga er ook maar van uit dat er veel bots en scripts tussen zitten

   Reageer
   • Dat zal ongetwijfeld het geval zijn, maar de voorraad is zo klein en de interesse zo groot. Je hebt het over tienduizenden bezoekers, allemaal voor de PS5.

    Reageer
    • Het is gewoon absurd dat sony dit niet voorzien heeft. Zeker rond de tijden dat iedereen voornamelijk thuis moet zitten. Ik snap dat de productie lager lag. Maar er zijn max 1000 exemplaren in nederland ofzo…

     Reageer
 2. Amazon ook niks geworden, man man man

  Reageer
  • Volgens mij zijn ze nog niet online geweest…

   Reageer
 3. Is het iemand gelukt om een exemplaar te bemachtigen?

  ik stond van 12:00 tot 13:40 elke site van Amazon te refreshen.. Dit mocht niet baten.
  Bij UK en IT kwam ik erdoor heen, alleen gaf de site aan het niet te verzenden naar NL.

  De klantenservice gaf aan geen inzicht te hebben of het wel of niet is verkocht in NL.

  Reageer
  • Ik had ‘em in m’n mandje bij .de maar kreeg de melding dat ze niet bezorgen in NL. Maar op twitter lees ik dat anderen het wel gelukt is om van .de te bestellen richting ons kikkerlandje. Wat een onzin!

   Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren