PlayStation 5 kopen? Nieuwe voorraad in aantocht, schrijf je nu in

Gaming

Het vinden van een PlayStation 5 is sinds de lancering vorig jaar bijzonder moeilijk geweest. De console van Sony is zonder twijfel een van de meest gezochte stukjes elektronica van dit moment, maar bij de verschillende Amazon-sites werden er desondanks geregeld nieuwe leveringen aangeboden. Er is echter ook slecht nieuws, want de retailer is deze week voor het eerst begonnen met het exclusief aanbieden van de console voor Prime-leden.

Update 19/07 → BCC heeft weer een nieuwe PlayStation 5 loting georganiseerd. Je moet er ditmaal erg snel bij zijn, want de inschrijving staat nog slechts enkele uren open. De PS5 is sinds de release nagenoeg nog niet op voorraad geweest en hoewel de situatie zich langzaam lijkt te verbeteren, verwacht Sony dat de tekorten nog tot in de loop van 2022 kunnen aanhouden. Dit probleem zorgt ook voor een grote groep scalpers die een extra zakcentje willen verdienen door de consoles voor een hogere prijs te verkopen op de tweedehandsmarkt. Om dat te voorkomen hebben sommige retailers alternatieve opties bedacht, zoals de loting van de BCC.

Je kan je hier inschrijven voor de loting van de BCC. Tijdens deze verloting kun je inschrijven voor één van de 2 versies van de PS5. Maak in het formulier je keuze voor één van onderstaande opties: PlayStation 5 disk edition + 1 extra (zwarte) controller + Ratchet & Clank + Spiderman (€694,96) of PlayStation 5 disk edition + 1 extra (zwarte) controller + Ratchet & Clank + Demon’s Souls (€704,96). Je kunt je inschrijven van maandag 19 juli tot dinsdag 20 juli 15:00 uur. Maximaal 1 inschrijving per persoon, adres en e-mail. BCC maakt binnen 5 werkdagen bekend of jij bent geselecteerd om de PS5 te kunnen kopen.

Deze ontwikkeling was zichtbaar in Duitsland en Engeland, maar het zou ons niet verbazen als Amazon dit ook in andere landen gaat doen. Het grote probleem is dat Nederlandse consumenten zonder omweg geen Prime-abonnement kunnen afsluiten in Duitsland, waardoor er een grote en populaire partij lijkt weg te vallen. Op Amazon Nederland hoeven we niet te rekenen, want daar heeft de laatste drop in maart plaatsgevonden met een uiterst kleine voorraad.

Sony verwacht dat de voorraadproblemen van de PS5 tot volgend jaar zullen aanhouden, maar het goede nieuws is dat de prijzen op sites als Marktplaats en eBay dalende zijn, waardoor scalpers ook minder interesse zullen krijgen in de console. Gezien het wereldwijde tekort aan halfgeleiders dat de productie van consoles, videokaarten, elektrische auto’s en nog veel meer in de war schopt, verwachten we dat de pre-orders van de Nintendo Switch met oled-scherm vergelijkbare problemen zal geven wanneer het systeem in oktober wordt gelanceerd.

De kans is groot dat er in Nederland op korte termijn weer een nieuwe levering binnenkomt. Het is een kleine maand geleden dat de PS5 voor het laatst werd aangeboden en dat is doorgaans het moment dat er weer wat staat te gebeuren. Blijf de onderstaande shops daarom in de gaten houden.

PlayStation 5 

PlayStation 5 Digital Edition

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*