‘Onthulling PlayStation 5 zal tijdens PSX 2019 plaatsvinden’

Gaming

Sony maakte vorige week bekend dat het in 2019 niet aanwezig zal zijn op de E3. Het nieuws heeft onmiddellijk de geruchten aangewakkerd dat de onthulling van de PlayStation 5 volgend jaar zal plaatsvinden. Volgens een nieuw gerucht is het Japanse bedrijf van plan om in de loop van het jaar het bestaan van de PS5 aan te kondigen, gevolgd door een veel grotere onthulling op PlayStation Experience later in het jaar.

PlayStation 5 op PSX 2019

Volgens een Reddit-gebruiker, die eerder verklapte dat de PlayStation 5 niet op de E3 in 2019 zou worden aangekondigd, staan er twee evenementen op de agenda. “Een klein evenement in medio 2019, de volledige onthulling op PSX. Deze plannen kunnen overigens nog veranderen”, aldus de bron. Hoe serieus we de informatie moeten nemen is nog maar de vraag, aangezien het toch al niet erg voor de hand lag dat Sony de E3 zou gebruiken voor de onthulling van de PS5. Het gebruikelijke korreltje zout blijft voorlopig dan ook van toepassing op deze geruchten. Desondanks valt het natuurlijk niet te ontkennen dat het opmerkelijk is dat Sony zich heeft teruggetrokken van twee grote evenementen: E3 2019 en PlayStation Experience.

“Terwijl de industrie zich blijft ontwikkelen, blijft Sony voortdurend op zoek naar inventieve mogelijkheden om de community te betrekken”, aldus Sony in een verklaring aan Game Informer. “PlayStation-fans betekenen de wereld voor ons en we willen altijd innoveren, anders denken en experimenteren met nieuwe manieren om gamers te verrassen. We onderzoeken nieuwe en vertrouwde manieren om onze community in 2019 te verbazen en we kunnen niet wachten om onze plannen met jullie te delen.”

Het is in ieder geval duidelijk dat Sony een in 2019 weer een eigen evenement gaat organiseren, waar we enkele grote aankondigingen kunnen verwacht. Er zal bovendien ook geen presentatie in de buurt van de E3 plaatsvinden. “We houden geen persconferentie rond de E3”, was het duidelijk antwoord van vice-president van communicatie Jennifer Clark. Sony suggereerde eerder dit jaar nog dat de PlayStation 5 pas in 2021 zijn debuut zou kunnen maken.

1 Reactie

  1. Vergeet t maar, aankondiging is in 2020 wellicht, voor een release in 2021…. Het is nog veel te vroeg aangezien de PS4 nog steeds als een gek doordenderd is er nog helemaal geen reden om maar iets aan te kondigen wat daar op lijkt….

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*