.

Speciale Kingdom Hearts III PlayStation 4 Pro-bundel is hier nog beschikbaar

Gaming

De director van Kingdom Hearts III heeft uitgelegd waarom de ontwikkeling van de game zo lang heeft geduurd. Er zijn namelijk meer dan tien jaar verstreken sinds de release van Kingdom Hearts II, hoewel er sindsdien nog verschillende andere versies zijn uitgebracht. Er is gelukkig goed nieuws voor de fans van de serie, want de ontwikkeling is volledig afgerond en later deze maand ligt de game in de winkels.

Kingdom Hearts III

Newsweek sprak met co-director Tai Yasue over de periode sinds de laatste game en waarom er na de aankondiging op de E3 in 2013 nog zoveel tijd voorbij is gegaan. Yasue zegt dat dat Square Enix eerst zijn engine moest vernieuwen, omdat de vorige engine verouderd was. De komst van de nieuwe engine zorgde er tegelijkertijd voor dat het team zich opnieuw moest aanpassen om alles volledig te optimaliseren.

“Onze huidige engine is geweldig voor het ontwikkelen van een high-end AAA-titel, maar omdat er een verandering was qua technologie en werkstromen, duurde het even voordat het team zich had aangepast”, aldus Yasue. Alle engines zijn na Kingdom Hearts II ongeveer hetzelfde geweest, gezien het feit dat ze voor handhelds als de PSP en 3DS verschenen. “Het spijt me echt dat iedereen zo lang heeft moeten wachten. Het heeft de nodige tijd gekost, maar we wilden er echt zeker van zijn dat het spel aan de verwachtingen van iedereen voldeed. Ik hoop, meer dan alles waar ik in de afgelopen 20 jaar aan heb gewerkt, dat jullie er allemaal van zullen genieten”, vervolgde Yasue.

Kingdom Hears III wordt op 29 januari uitgebracht voor de PlayStation 4 en Xbox One. Op de releasedatum van de game brengt het Japanse bedrijf in samenwerking met Square Enix ook nog een Kingdom Hearts III PlayStation 4 Pro-bundel in beperkte oplage op de markt. De PlayStation 4 Pro Kingdom Hearts III Edition is een limited edition en zal geen nieuwe levering krijgen na de release. Het is alleen op Bol.com nog mogelijk om de bundel te reserveren voor 469 euro.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren