Belastingaangifte lijkt komst Grand Theft Auto VI (GTA 6) te bevestigen

Gaming

Rockstar North, de Britse studio die bekend is om het maken van de Grand Theft Auto-serie, heeft mogelijk de komst van Grand Theft Auto VI bevestigd. TaxWatch UK heeft ontdekt dat Rockstar North voor 2018/2019 een aanzienlijke verhoging van zijn claims voor belastingvrijstelling voor games aangevraagd bij HMRC, de Britse belastingdienst. De claims werden goedgekeurd op basis van het feit dat het lopende project is geregistreerd als ‘cultureel Brits’, een belastingvereiste waarmee ontwikkelaars van games grote subsidies kunnen verzoeken voor dure producties met culturele banden met het VK.

Eerder dit jaar bracht een anonieme gametester naar buiten dat GTA VI sinds 2014 in ontwikkeling is en in 2021 moet verschijnen voor de PlayStation 5 en de Xbox Series X-consoles. Het zou gaan om de grootste GTA-game ooit gemaakt en de kaart zou bestaan uit vier gebieden: San Andreas, Mid West, Liberty City en Wade met Vice City. Deze locaties zouden hun eigen wapen-, rij-, drugs- en alcoholwetten kennen.

In tegenstelling tot GTA V zou GTA VI slechts één hoofdpersoon bevatten. Er is helaas weinig informatie over het verhaal, maar de verhaallijn zou goed zijn voor 100 uur spelplezier en beslaat 140 missies met realistische physics voor auto’s en wapens. De game draait op een custom engine en zou er mooier uitzien dan elke pc-game momenteel beschikbaar. GTA VI zou ook gebruikmaken van ray tracing voor realistische belichting en de vereiste installatie zou meer dan 200GB bedragen. De nieuwe consoles worden uitgerust met razendsnelle SSD’s en daardoor worden de laadschermen tot een minimum beperkt.

De PlayStation 5 en Xbox Series X worden tijdens de feestdagen van dit jaar gelanceerd. De verwachting is dat Grand Theft Auto VI exclusief voor deze nieuwe consoles wordt uitgebracht. Het is in onze ogen aannemelijk dat Rockstar Games minimaal een jaar wacht, zodat de userbase van beide consoles kan groeien.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*