Amazon verwacht begin mei nieuwe PlayStation 5 voorraad

Gaming

Sony Interactive Entertainment-ceo Jim Ryan zegt dat het bedrijf er alles aan doet om de PlayStation 5-voorraad te vergroten en het tekort aan consoles dit jaar op te lossen. Samen met de nieuwe console van Microsoft, is de PS5 in de afgelopen zes maanden ongelooflijk schaars geweest en voorraden raken doorgaans binnen luttele minuten volledig uitverkocht. Het probleem is dat er wereldwijd een tekort is aan halfgeleiders, waardoor fabrikanten van elektronica moeite hebben om voldoende exemplaren van hun producten te produceren.

Volgens producent Foxconn is het niet ondenkbaar dat de tekorten nog zullen aanhouden tot in 2022. Het is bovendien nog een relatief rustige periode en rond het kerstseizoen zal de vraag nog sterk toenemen. In een interview met de Japanse zakenkrant Nikkei zei Ryan dat Sony samenwerkt met zijn partners om te proberen de productie te verhogen om de huidige situatie te verbeteren. Of Sony in dat streven zal slagen, valt nog te bezien, maar het is duidelijk dat Sony consoles in de schappen wil voor de feestdagen in 2021.

“Er zijn verschillende redenen waarom de PS5 moeilijk verkrijgbaar is. Het aanbod onder het nieuwe coronavirus was erg ingewikkeld en we moesten de distributie beperken tot online. De vraag en aanbod van halfgeleiders is ook wereldwijd krap. We vragen onze leveranciers om de productie te verhogen, die dit jaar naar de markt zal stromen.”

Update 26-04 (10:34) → Een kleine update, want helaas is er nog weinig nieuws over toekomstige leveringen. Bij Bol.com en Coolblue is nog steeds het advies om je in te schrijven voor een notificatie, zodat je mogelijk vroegtijdig op de hoogte wordt gesteld. Amazon Duitsland heeft aan klanten aangegeven de volgende levering begin mei te verwachten, terwijl MediaMarkt vanwege alle openstaande orders pas in juli weer losse exemplaren kan aanbieden.

  • Bol.com heeft nog geen informatie naar buiten gebracht, maar de leveringen worden doorgaans verdeeld onder alle Nederlandse retailers. De laatst drop bij de webshop heeft meer dan een maand geleden plaatsgevonden, waardoor de kans op nieuwe PS5-consoles weer begint toe te nemen. Het advies is om op de ‘’breng mij op de hoogte’’-knop te drukken op de pagina van de PS5 of PS5 Digital Edition, want deze zouden als eerste worden geïnformeerd over nieuwe voorraad.
  • Coolblue lijkt gestopt te zijn met het verloten van consoles en zal de PS5 straks vermoedelijk los gaan aanbieden. Het is niet onverstandig om je gegevens achter te laten via de ‘Houd mij op de hoogte‘-knop, want de retailer heeft in het verleden deze optie vaker gebruikt om mensen vroegtijdig de kans te geven om een product te bestellen. Het aanbod bestaat uit een PS5 met Spider-Man: Miles Morales en de 3D Pulse (€660), FIFA 21 met extra controller (€590) of Black Ops: Cold War met de SteelSeries Arctis 3 (€655).
  • Er heeft twee weken een drop plaatsgevonden bij Amazon Duitsland. Zij verwachten begin mei een nieuwe levering. De webshop verkocht een Disk-bundel met Spider-Man: Miles Morales en een kale Digital Edition. In het verleden kwam de console later in de week ook beschikbaar bij Amazon NederlandAmazon SpanjeAmazon Italië en Frankrijk, maar dat bleek ditmaal niet het geval te zijn.
  • NedGame had de PlayStation 5 Disk Edition op woensdag 14 april weer even in de verkoop. Er waren helaas slechts enkele exemplaren beschikbaar en opnieuw ging het om de bundel met drie games.
  • MediaMarkt heeft ook een nieuwe levering ontvangen, echter worden deze exemplaren ingezet om openstaande bestellingen van de vorige drop af te werken. De verwachting is dat er in juli weer exemplaren beschikbaar zijn voor de losse verkoop.
  • Game Mania is nog altijd bezig met het uitleveren van pre-orders. Voor de Disk Edition zijn ze inmiddels aangekomen bij bestellingen vanaf begin oktober, terwijl reserveringen van de Digital Edition worden uitgeleverd vanaf februari 2021.
  • Bij Wehkamp en BCC is het alweer geruime tijd rustig en de kans is groot dat er spoedig wat gaat gebeuren, hoewel we daarbij op moeten merken dat er nog wat bestellingen openstaan.

PlayStation 5 

PlayStation 5 Digital Edition

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*