.

LG toont transparant en oprolbaar 77-inch oledscherm

Besturingssystemen

LG heeft een transparant 4k-oledscherm van 77-inch ontwikkeld dat kan worden opgerold tot een koker met een diameter van 16 centimeter. De fabrikant heeft tijdens de ontwikkeling steun gekregen van het Zuid-Koreaanse ministerie van handel. Het doel van beide partijen was om een flexibel transparant scherm te ontwikkelen groter dan 60-inch, zodat het de concurrentie in Taiwan en China voor zou blijven.

LG OLED

De ontwikkeling van het oprolbare oledscherm heeft in totaal 59 maanden geduurd. Het scherm kan als een koker worden opgerold en heeft een diameter van 16 centimeter en een resolutie van 3840 x 2160 pixels. Volgens LG kan het scherm worden gebruikt voor bewegwijzering, een virtueel aquarium of op een smart desk. Daarnaast is het scherm transparant, waardoor het mogelijk is om personen in 3D weer te geven.

Op dit moment is LG een van de weinige partijen die zich richt op het produceren van grote oledschermen voor bijvoorbeeld televisies. LG was het eerste bedrijf met een buigbaar 18-inch oledscherm en in 2014 toonde het een transparant scherm. Daarnaast gaan er geruchten dat LG Display kleinere oledschermen gaat produceren voor smartphones, waaronder de volgende generatie Pixel-telefoons van Google.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren