Eerste MacBook met oled-scherm moet in 2024 verschijnen

Apple Besturingssystemen

Op dit moment zijn de iPhone en Apple Watch de enige producten van Apple met oled-technologie, maar dat gaat volgend jaar mogelijk veranderen. Analist Ming-Chi Kuo verwacht dat deze MacBook ervoor zal zorgen dat er in de komende jaren veel meer laptops met oled-panelen zullen verschijnen.

Kuo maakt niet duidelijk of het de MacBook Pro- of Air-serie zal betreffen, echter kwam display-analist Ross Young vorige maand met de claim dat Apple plannen heeft om een 13-inch MacBook Air met oled-scherm te lanceren. Daar zal het volgens Ross niet bij blijven, want ook de 11,1- en 13-inch iPad Pro-modellen zouden de overstap naar oled moeten maken.

De MacBooks maken gebruik van lcd-panelen en de meest recente MacBook Pro-modellen zijn uitgerust met miniled-technologie voor betere zwartwaarden dankzij een hoger aantal dimmingzones. Het voordeel van oled is dat pixels individueel kunnen worden uitgeschakeld, waardoor de technologie een nog betere contrastverhouding levert. Daarnaast heeft oled het voordeel dat de schermen dunner en lichter zijn en meer verschillende ontwerpopties bieden, waaronder vouwbare apparaten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*