Samsung Galaxy S5 (SM-G901F) deze maand naar Europa

Samsung

De Samsung Galaxy S5 LTE-A (SM-G901F) voor de Europese markt verscheen recentelijk al in de database van GFXBench, maar sindsdien hebben we niks meer gehoord over het toestel. Dat gaat binnenkort veranderen, want volgens onze informatie zal de smartphone later deze maand nog in verschillende Europese landen worden uitgebracht, hoewel het niet geheel duidelijk is of deze snellere variant ook in markten zal worden uitgebracht waar geen 4G+/LTE-A beschikbaar is. In Nederland is KPN recentelijk al begonnen met het testen van het netwerk, maar de provider liet weten dat het vooralsnog ging om een demonstratie van de mogelijkheden.

Schermafbeelding 2014-08-13 om 16.08.43

In Zuid-Korea is de Samsung Galaxy S5 LTE-Advanced (SM-G906) alweer enige tijd beschikbaar, echter verschillen beide toestellen niet alleen qua modelnummer met elkaar. De Europese versie zal namelijk wel worden uitgerust met de Qualcomm Snapdragon 805 chipset geklokt op 2,5Ghz en een Adreno 420 GPU, maar de resolutie zal onveranderd worden gelaten in plaats van een upgrade naar de QHD resolutie. Daarnaast zal de Europese versie blijven vasthouden aan 2GB, terwijl de Koreaanse versie is uitgerust met 3GB werkgeheugen.

Schermafbeelding 2014-08-13 om 16.18.42

Afgezien van een snellere processor en ondersteuning voor LTE-Advanced is de Galaxy S5 (SM-G901F) identiek aan het model dat nu in Nederland wordt verkocht. Wat het toestel gaat kosten is op dit moment nog onduidelijk, maar vermoedelijk zullen verschillende providers de telefoon aanbieden in combinatie met een LTE-A abonnement.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*