Nexus 6: 5,2-inch QHD scherm, Snapdragon 805 & 3GB RAM

Motorola

We beginnen langzaam maar naar het laatste kwartaal van 2014 toe te werken en dat betekent dat we weer een enorm aantal nieuwe technologie producten mogen verwachten. Een van deze producten zal vermoedelijk de Nexus 6 – codenaam Motorola Shamu – worden en zal naar verwachting worden aangekondigd op het moment dat Android L klaar is voor een publieke lancering. Volgens verschillende geruchten zou Lenovo tijdens de onderhandeling met Google over de overname van Motorola hebben afgesproken dat het bedrijf de volgende Nexus smartphone mag maken. Sindsdien is het enigsdinds stil gebleven over de Nexus 6, maar de geruchtenstroom lijkt deze week volledig op gang te komen en het lijkt in ieder geval een beest van een smartphone te gaan worden.

Vergeet wat we gisteren schreven over de Nexus 6, want het blijkt dat de specificaties toch een stuk indrukwekkender zijn dan alleen een Qualcomm Snapdragon 801 processor en 1080p scherm. De Nexus 6 beschikt volgens GFXBench namelijk over een indrukwekkend 5,2-inch scherm met een QHD resolutie van maar liefst 2560 x 1440 pixels. Het kloppende hart van de telefoon is een op 2,7Ghz geklokte quad-core Snapdragon 805 van Qualcomm met een Adreno 420 GPU en 3GB aan werkgeheugen. Verder zal er 32GB opslagruimte beschikbaar zijn, waarvan er 24GB te gebruiken is en de rest zal worden ingenomen door het besturingssysteem.

Schermafbeelding 2014-08-13 om 12.48.22

De camera op de achterzijde heeft een 12-megapixel sensor met een maximale resolutie van 4160 x 3120 pixels, hiermee kunnen ook video’s worden opgenomen in 4K (3840 x  2160 pixels) en daarnaast zijn alle gebruikelijke opties aanwezig zal gezichtsherkenning, autofocus en een flitser. Op de voorkant is er gekozen voor een standaard 2-megapixel camera, waarmee ook video’s kunnen worden opgenomen in een resolutie van 1920 x 1080 pixels.

Zoals je begrijpt van een nieuwe Nexus 6 smartphone draait het op het Android L besturingssysteem dat momenteel door ontwikkelaars en experimentele gebruikers druk wordt getest. De verwachting is dat de Nexus 6 tegelijkertijd met de Nexus 8 of Nexus 9 zal worden uitgebracht tijdens een speciaal persevenement in oktober of november van dit jaar. Wij kunnen gezien de specificaties in ieder geval niet wachten om aan de slag te gaan met de Nexus 6.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*