Einde van Nexus 5 in zicht?

LG Motorola

De verkoop van de Nexus 6 zal later deze maand in Nederland van start gaan, maar mocht het toestel je te groot of te duur zijn dan is de Nexus 5 op dit moment nog steeds een goed alternatief. De Nexus 5 is uitgerust met een 5-inch 1080p display en een krachtige Snapdragon 800-soc met 2GB werkgeheugen. In de komende weken zal Google daarnaast ook het nieuwe Android 5.0 Lollipop voor de smartphone uitrollen, en dan hebben we het nog niet eens over de aantrekkelijk prijs gehad van slechts 349 euro ten opzichte van de 649 euro van de Nexus 6.

nexus-5-play-store

Helaas lijkt het einde van de Nexus 5 wel in zicht te komen, want op het XDA ontving een Britse gebruiker het nieuws dat de Google Play Store defecte Nexus 5 toestellen niet langer worden vervangen door een geheel nieuw product, omdat de Nexus 5 simpelweg niet langer geproduceerd zou worden. Vermoedelijk is Google momenteel druk bezig om door de voorraad van de Nexus 5 heen te werken en verwachten we dat over niet al te lange tijd het toestel via de Google Play Store niet langer is te bestellen.

Navraag heeft ons geleerd dat de rode en witte Nexus 5 via retailers momenteel niet leverbaar is, echter is het zwarte model nog zonder problemen te verkrijgen. De verwachting is dan ook dat de Nexus 5 nog wel een tijdlang leverbaar zal zijn, maar de kans is groot dat het toestel wel zal verdwijnen uit de Play Store wanneer Google door zijn voorraad heen is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*