iPad Air 3 wordt begin 2016 samen met Apple Watch 2 aangekondigd

Tablets

De populaire Apple-analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities heeft investeerders geïnformeerd over de opvolger van de in 2014 uitgebrachte iPad Air 2. Volgens Kuo zal de iPad Air 3 in de eerste helft van 2016 worden aangekondigd, echter zou de high-end tablet in tegenstelling tot wat vele andere bronnen beweren niet beschikken over een drukgevoelig 3D Touch scherm.

iPad Air 3, 4-inch iPhone en Apple Watch 2

Apple zou momenteel nog altijd productieproblemen ondervinden met het drukgevoelig scherm van de iPhone 6s en 6s Plus en daarom zou de beslissing zijn genomen om de technologie niet te gebruiken voor de iPad Air 3. We weten inmiddels vrijwel zeker dat Apple een evenement heeft gepland voor maart 2016 en het ligt dan ook voor de hand dat de iPad Air 3 onderdeel zal uitmaken van de presentatie.

De kans dat het hele evenement in teken staat van de iPad Air 3 is echter nihil, maar tegen die tijd is de Apple Watch ook bijna een jaar oud en dat betekent dat ook dit apparaat een upgrade mag verwachten. Tijdens het evenement van dit jaar kondigde Apple zijn eerste smartwatch aan en de 12-inch MacBook met Retina-scherm en Intel Core M processor. Verder zou Apple tijdens dit evenement mogelijk ook een nieuwe 4-inch iPhone willen introduceren met metalen behuizing en de krachtige Apple A9-soc.

Welke verbeteringen we van de iPad Air 3 mogen verwachten blijft vooralsnog een raadsel. Persoonlijk achten wij de kans groot dat het ontwerp onveranderd zal blijven en dat voornamelijk de interne hardware onder handen wordt genomen. Het scherm zou bijvoorbeeld kunnen worden aangepast zodat de iPad Air 3 ook werkt in combinatie met de Apple Pencil.

De huidige iPad Air 2 is momenteel te koop bij Coolblue.nl voor €469,-.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*