Xperia Z5 en Xperia Z5 Compact draaien op Snapdragon 810

Smartphones

sony-xperia-z5-z5-compactVolgens twee ontdekte user-agent profielen (UAprof), die door fabrikanten worden gebruikt om websites op een juiste manier weer te geven op hun eigen toestel, draaien de Xperia Z5 en Xperia Z5 Compact op de Snapdragon 810-soc van Qualcomm. Dat is exact dezelfde chip die eerder dit jaar voor veel problemen zorgde, waaronder de onlangs uitgebrachte generatie Xperia Z3+.

Aan het begin van de week verscheen er al een gerucht uit Duitsland dat het Japanse bedrijf tijdens de IFA conferentie, begin september in Berlijn, twee nieuwe high-end smartphones gaat onthullen. Volgens het artikel gaat het hier om de Sony Xperia S60 en de Xperia S70. Niet veel later bevestigde de Sony-fansite Xperia-Blog dat de codenamen inderdaad bestaan, maar dat de uiteindelijke producten een modelnummer krijgen die beter aansluit bij de huidige modellen.

[sc:adsense-tekst ]

De Japanse website Blog of Mobile claimt twee user-agent profielen te hebben ontdekt op de Sony website met de modelnummers E6603 en E5803, inclusief een aantal belangrijke specificaties. Deze modelnummers komen overeen met de Xperia Z3 en Xperia Z3 Compact, echter geeft de letter de generatie aan en de ‘E’ aanduiding lijkt de bevestiging te zijn dat het hier gaat om de Xperia Z5 en Xperia Z5 Compact.

In het profiel is verder te zien dat de Xperia Z5 en Xperia Z5 Compact beide draaien op de Snapdragon 810-soc (MSM8944) van Qualcomm. Andere details onthullen dat de Xperia Z5 (E6603) een scherm met een resolutie van 1920 x 1080 pixels heeft, terwijl de Xperia Z5 Compact (E5803) een scherm heeft met een resolutie van 1280 x 720 pixels. Beide modellen draaien verder op Android 5.1.1 Lollipop.

Volgens het doorgaans goed geïnformeerde Xperia Blog hoeven we geen volledig nieuw ontwerp te verwacht. Bronnen waarmee de site sprak claimen dat de Xperia Z5 en Xperia Z5 Compact opnieuw gebruik maken van het inmiddels welbekende OmniBalance ontwerp, dat in 2013 al werd geïntroduceerd en sindsdien kleine veranderingen heeft ondergaan.

[sc:inpost-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*