Samsung Galaxy Note 4 ontvangt update naar Android 6.0 Marshmallow

Smartphones

De Android 6.0 Marshmallow update is inmiddels beschikbaar voor het merendeel van alle recente high-end smartphones van Samsung en het bedrijf is nu ook begonnen met de uitrol van de update voor de Galaxy Note 4. De update is 1,3GB groot en brengt het versienummer van het besturingssysteem naar 6.0.1, de nieuwste publieke versie van dit moment.

Galaxy Note 4 met Android 6.0

Samsung heeft alle originele features van de Marshmallow geïmplementeerd en volgens verschillende gebruikers is er ook een feature van de Galaxy Note 5 overgenomen, waarmee het door middel van de S Pen stylus direct mogelijk is om op het scherm notities te maken zonder dat je daarvoor extra stappen hoeft uit te voeren. De overige features zijn de energiebespaarmodus Doze, de mogelijkheid om per app permissies in te stellen en Google Now on Tap voor contextuele informatie op basis van wat er op het scherm zichtbaar is – deze feature is alleen beschikbaar wanneer de taal van de Galaxy Note 4 op Engels is ingesteld.

Momenteel is de Android 6.0 update alleen beschikbaar voor de Galaxy Note 4 met het modelnummer SM-N910C. Dit Poolse-model is in Nederland via grijze import verkocht, echter werkt de firmware niet op de Nederlandse variant met modelnummer SM-N910F. Probeer de firmware dan ook niet te flashen, want dit zal resulteren in een niet werkende smartphone. De verwachting is dat de update binnenkort ook in de rest van Europa zal worden vrijgegeven.

3 Reacties

 1. Ik heb een note 4 SM910C en ik heb net de taal verandert naar engels (VS) maar er gebeurde niks.
  Heb ook gecheckt voor de updates maar er zijn geen updates beschikbaar.

  Reageer
 2. Komt deze update ook voor de Note 4 SM-910-F? Hoervoor had ik de Poolse variant (SM-910-C) met de octa-core processor. Helaas is die telefoon compleet gesmolten… Ook word de F-variant ook erg warm… enig idee of dit soort problemen ook verholpen kunnen worden door deze update?

  Reageer
  • Ja, maar wanneer is nog onduidelijk. De Exynos-versie, oftewel de chip van Samsung, ontvangt doorgaans altijd eerder de update. Ik zou gokken op eind deze maand, begin mei.

   Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*