Motorola Moto G ontvangt Android 5.0 Lollipop in Nederland

Smartphones

Moto G 2014De Android 5.0 Lollipop voor de Motorola Moto G lijkt al enige klaar te zijn, want in verschillende landen is de uitrol al een tijdlang aan de gang, maar helaas viel Nederland tot op heden nog niet onder deze landen. Vandaag is daar verandering in gekomen, want op Twitter laten verschillende gebruikers weten dat de Android 5.0 update nu beschikbaar is voor de tweede generatie Motorola Moto G (2014).

Android 5.0 voor Android 5.0

Na verschillende zogeheten soaktests, bugfixes en kleine updates is Motorola vandaag dan toch eindelijk van start gegaan met het update van de Moto G (2014). Na het installeren kun je genieten van al het goeds dat Android 5.0 biedt. Het besturingssysteem van Google is namelijk flink onder handen genomen in de afgelopen periode.

[sc:adsense-tekst ]

De Android 5.0.2 update voor de Moto G (2014) is een vrijwel onaangepaste versie van Android, waardoor je geen last hebt van overbodige apps of gesponsorde diensten. In Lollipop is het ook voor het eerst mogelijk om notificaties op het lockscreen van je smartphone te tonen. Daarnaast krijgt je telefoon een volledig nieuwe en fris uiterlijk dankzij het Material Design. Deze nieuwe design-standaard van Google een uniforme look creëren voor verschillende apps.

B87isRgIQAE23q1

Onder de motorkap is Dalvik Runtime vervangen door Android Runtime dat apps sneller zal doen later starten en in zijn algemeenheid moet de verandering leiden tot betere prestaties. Andere kleine wijzigingen zijn het vernieuwde quick-settings menu en de weergave van Chrome tabbladen in het multitask menu.

De update voor de Moto G (2014) wordt in fases uitgebracht en dat kan betekenen dat de update daarom nog niet op jouw toestel is verschenen. Tijdens het updaten gaat er geen data verloren, echter is het misschien toch verstandig om even een snelle backup te maken van je belangrijkste gegevens. De gehele installatie neemt exclusief downloaden slechts enkele minuten in beslag, maar de eerste keer opstarten zal aanzienlijk langer duren, zet je telefoon tijdens dit proces dan ook niet uit.

[sc:adsense-tekst ]
Als Amazon-Partner verdient TechTastic aan het kwalificeren van aankopen.

8 Reacties

 1. Weet niet of het aan mijn mobiel ligt…
  Hij zei via notificatie dat er een update is voor 5.0. Dus ik ga akkoord, te weinig geheugen vrij.

  Ik verwijder wat apps en ga terug naar systeem bij instellingen en klik op systeemupdates, krijg ik ‘uw apparaat is bijgewerkt’ ??
  Wat is dit?

  Na opnieuw opstarten nog steeds niet, ben zo geïrriteerd.

  Groetjes,
  Iemand die de update wil.

  Reageer
  • Ik heb precies hetzelfde probleem, zullen vast niet de enige zijn. Ik kan verder ook niet echt mensen vinden die hetzelfde probleem hebben. nog even wachten dan maar

   Reageer
 2. Update opgehaald. Geen problemen.
  Accu lijkt wel sneller leeg te lopen.
  Afwachten of dat zo blijft.

  Reageer
 3. Misschien merkwaardig is dat bij deze upgrade die zo veel tijd kost, zo lang is aangekondigd en besproken, en naar iedereen beweert zo uitputtend getest en verbeterd, er toch nog altijd een (onacceptabele) hoop fouten in zitten. installatie op de SGS5 was afschuwelijk. Het toestel werd zo traag dat het internationaal over het algemeen als beste beoordeelde SwiftKey (ook zo één, nog net weer geheel verbeterd maar nog vol fouten, plaatst spaties te veel of weinig met dubbele punt, puntkomma, aanhalingstekens etcetera – toch iets dat je wel op zou vallen zou je zeggen!) – …zo traag dat SwiftKey swipes niet meer in de juiste woorden weet om te zetten en homescreens seconden op zich laten wachten. Even erg was dat plotseling het batterijgebruik gigantisch werd. Ik gebruikte het toestel na bijwerken en paar uur, en toen was de accu leeg. Kijkend in het nieuwe, meer gespecificeerde stroomgebruikmenu, blijkt dat het scherm daarbij maar 16 procent van dat gebruik voor zijn rekening nam, maar het OS daarentegen ruim tachtig! Ook deed de telefoon het niet meer, bij pogen iemand op te bellen wordt meteen geannuleerd. Blijkt dat dit o.a. ook ligt aan het feit dat Samsung’s Android 5 versie de dialer niet erg goed met andere custom apps zoals bijvoorbeeld Tiny Call Confirm laat samenwerken. Maar, ook de ‘antenne’ontvangst is ’t stuk problematischer, ik heb één van de beste – duurste- providers, maar nu zweeft de ontvangst indicator bovenin standaard tussen de nul en één enkel streepje. Hoewel hij ook wel ineens omhoog gaat als je daadwerkelijk telefooneert, is dit alles zo onwerkbaar (ik ontdek al gauw dat ik de enige niet ben) dat op mijn toestel upgraden gewoon gelijk staat aan daarna verplicht ‘factory resetten’ waarna alsnog alles kwijt is. Dat gedaan verrast Samsung mij nog door hun zes of zeven bloatware widgets die bij elkaar zo’n twee-en-half homescreen vullen niet-verwijderbaar te maken en bij de zogenaamde automatische recovery van apps de oudste, blijkbaar nog beschikbare, backup van mijn ooit gebruikte HTC Desire uit 2011 (!) wil terugzetten – alsmede nog zesenzestig (?) andere backups die het denkt te zien. Waarom in godesnaam kan Samsung op een Galaxy S5 niet de backup terugzetten die het op, met, en voor die zelfde Galaxy S5, HETZELFDE, INDIVIDUELE TOESTEL dus, GEMAAKT HEEFT???!!! Spijt me, maar lijkt, ik kan als ik eerlijk ben niet anders zeggen, typisch iets Aziatisch: tòch, telkens, wéér, geen logica. Hoe dan ook, en tweede factory reset blijkt algauw onvermijdelijk. Ditmaal zorgvuldig alles wat Samsung heet uitgeschakeld laten en vooral niet akkoord gaan. De backups die Samsung onder haar eigen (toestel)functionaliteit maakt, werken sowieso niet en worden sowieso niet teruggezet. Als het lukt je geïnstalleerde apps automatisch opnieuw op het toestel te zetten, gaat dat gewoon uitsluitend door (en via) de koppeling met het Google gmail-account waaronder die apps ook uit de Playstore zijn binnengehaald. En niet anders

  Reageer
 4. hmmm raar ik heb de update namelijk nog niet binnen beetje vreemd dat jullie het wel hebben mweeeh….welke omgeving wonen jullie dan ik woon zelf in gelderland dus misschien dat het daardoor is .?

  Reageer
 5. Hoi, ik heb hetzelfde. Mijn batterij was bijna leeeg dus ik dacht ik doe de update thuis wel. Maar toen ik naarde ipdaye zocht zei hij dat hij al bijgewerkt was, terwijl hij nog steeds android 4.4.4 heeft.

  Reageer
 6. Ik heb geen problemen met de batterij maar ik ondervind vooral veel problemen dat de motorola next generation die voorzien is van de nieuwste lollipop problemen heeft met het openen van sommige apps maar vooral een heel groot en voor mij echt vreselijk storend is het gebruik van hotmail. De mail komt wel binnen maar moet ze handig ophalen door te zoeken. Ook als ik mail verwijder blijven ze maar terugkomen. Alles geprobeerd maar hopeloos!

  Reageer
 7. Ik heb een vraag. Sinds gisteren ben ik in het bezit van deze telefoon en ik zie dezelfde afbeelding als hierboven wordt weergegeven op mijn telefoon. Maar hoe kan ik dit dan downloaden? Moet je dan op information klikken? Overal staat dat je het moet downloaden, maar hoe doe ik dat? Ik was altijd een Iphone gebruiker, dus moet erg wennen. Alvast bedankt voor jullie reactie.

  Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren