iPhone 6S en iPhone 6S Plus worden dikker dan iPhone 6/6 Plus

Smartphones

Maandenlang horen we al dat de iPhone 6S en iPhone 6S Plus een fractie dikker en langer worden dan hun voorgangers. Deze toename zou veroorzaakt worden door verschillende veranderingen, waaronder het gebruik van een sterker soort aluminium uit de 7000-serie, de toevoeging van een drukgevoelig Force Touch touchscreen en het versterken van zwakke plekken in de behuizing om te voorkomen dat de iPhone 6S en iPhone 6S Plus weer snel buigt in de broekzakken van gebruikers. Het zou gelukkig gaan om minieme verschillen, zodat je als gebruiker het verschil niet snel zal opmerken en dat de meeste iPhone 6 accessoires en cases nog gewoon blijven werken met de iPhone 6S en 6S Plus.

iphone-6s-iphone-6s-plus-1

iPhone 6S en iPhone 6S dikker dan voorgangers

De doorgaans goed geïnformeerde website MacRumors publiceerde vandaag opnieuw enkele foto’s van een geassembleerd iPhone 6S en gebruikte een digitale liniaal om de dikte van de behuizing op te meten. Uit het metingen van de site blijkt dat de behuizing van de iPhone 6S 7,08mm dik is, terwijl de iPhone 6 volgens de officiële cijfers van Apple 6,9mm meet. Dit sluit aan bij de geruchten dat de iPhone 6S en iPhone 6S Plus ongeveer 0,2mm dikker zijn dan de huidige modellen, de iPhone 6S Plus zou daardoor 7,3mm dik zijn in plaats van 7,1mm.

[sc:inpost-tekst ]

Daarnaast laten de foto’s ook zien dat de iPhone 6S behuizing breder is dan de iPhone 6. De iPhone 6S is 139,19mm lang en 67,88mm, de iPhone 6 meet 138,1mm x 67,0mm. Natuurlijk is het mogelijkheid dat het hier niet gaat om een echte behuizing van de iPhone 6S, de metingen komen namelijk niet overeen met de behuizing die Unbox Therapy vorige maand toonde in zijn veelbekeken video. Zijn metingen kwamen uit op een lengte van 138,26mm en een breedte van 67,16mm.

iphone-6s-iphone-6s-plus-2

In juni schreef de welbekende KGI Securities analist Ming-Chi Kuo in zijn rapport nog dat de iPhone 6S ongeveer 0,15mm langer en breder is en 0,2mm dikker zal zijn dan de iPhone 6. De verschillen in afmetingen kunnen echter veroorzaakt zijn door de kwaliteit van de digitale liniaal, desondanks lijkt een iets dikkere, langere en bredere iPhone 6S en 6S Plus wel steeds aannemelijker. Ook valt op dat fabrikanten van cases ontwerper introduceren die specifiek zijn ontworpen voor de iPhone 6S en iPhone 6S Plus, wat de suggestie wekt dat de afmetingen van beide generaties een fractie gaat verschillen.

Op woensdag 9 september zullen we het met zekerheid kunnen zeggen, want tijdens het Apple persevenement zal de iPhone 6S en iPhone 6S Plus officieel worden aangekondigd. Naast de nieuwe iPhones verwachten we ook de Apple TV (2015), de lang verwachte 12,9-inch iPad Pro en een snellere en dunnere iPad Mini 4. Verder zal releasedatum van iOS 9 en WatchOS 2 worden aangekondigd.

[sc:adsense-tekst ]

2 Reacties

  1. Zou je de iPhone 6s ook kunnen reserveren op voorhand?

    Reageer
    • Apple zal vermoedelijk in Nederland gaan pre-order aanbieden, dus ik acht die kans klein.

      Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*