HTC One M8s gaat snellere HTC One M8 vervangen

Smartphones

HTC One M8sHTC heeft vandaag bekendgemaakt dat de HTC One M8 binnenkort wordt vervangen door de HTC One M8s. De processor van de HTC One M8s is nieuw, terwijl de overige specificaties identiek zijn aan de hardware van de originele One M8. Opmerkelijk genoeg lijkt deze nieuwe processor trager te zijn in vergelijking met de huidige chipset.

Onder de motorkap van de HTC One M8s is straks een Snpadragon 615-soc van Quaclomm te vinden in combinatie met een Adreno 405-gpu. Dit is een 64-bit octa-core processor met vier Cortex-A53 cores (~1,7GHz) en vier van dezelfde A53 cores geklokt op 1,0GHz. De huidige One M8 draait op de Snapdragon 801-soc van Qualcomm met vier Krait 400 cores geklokt op 2,3GHz en een Adreno 330-gpu.

Wanneer we kijken naar de benchmarkresultaten van een andere Snapdragon 615 smartphone en deze vergelijken met de huidige HTC One M8, dan lijken de verschillen tussen de twee erg groot te zijn. De Snapdragon 801-soc lijkt op vrijwel elk punt beter te scoren en dat is niet geheel verwonderlijk, want de Snapdragon 615 is doorgaans voornamelijk terug te vinden in mid-range smartphones.

[sc:adsense-tekst ]

“We willen hem nog een tijd gaan verkopen. De nieuwe processor is 64-bits en een nieuwe model dan die uit de M8.”, aldus HTC Benelux-directeur Mark Moons in een reactie aan Tweakers.

Volgens Moons staat het nog niet vast wanneer de One M8s de One M8 gaat vervangen, maar de prijs komt ongeveer 250 euro lager te liggen in vergelijking met de HTC One M9. De HTC One M9 werd afgelopen zondag aangekondigd en is vanaf 31 maart beschikbaar in Nederland voor 749 euro, waardoor de HTC One M8s mogelijk rond de 500 euro gaat kosten, terwijl de One M8 momenteel al is te verkrijgen vanaf 444 euro.

De overige specificaties zijn onveranderd gebleven. Dit betekent dat de HTC One M8s is voorzien van een 5-inch 1080p scherm, 2GB werkgeheugen, 4MP UltraPixel camera en de smartphone draait op Android 5.0 Lollipop met Sense 6. In de afgelopen periode verscheen de HTC One M8i al meerdere keren in het nieuws, maar het blijkt dat dit product nu onder de naam One M8s wordt uitgebracht.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*