Galaxy S6 Edge+ heeft 4GB LPDDR4 werkgeheugen

Smartphones

galaxy-s6-edge+In het afgelopen weekend bereikte ons het nieuws dat de Samsung Galaxy S6 Edge+ mogelijk zou zijn voorzien van 4GB LPDDR4 werkgeheugen en een door ons ontdekte benchmark lijkt deze claim te ondersteunen. In de database van de benchmark-app Geekbench hebben wij namelijk de Galaxy S6 Edge+ (SM-G928F) gespot en zoals verwacht beschikt dit model over een Exynos 7420-soc en inderdaad 4GB werkgeheugen.

Lange tijd werd er vanuit gegaan dat de Galaxy S6 Edge+ zou draaien op een Snapdragon 808-soc van Qualcomm in combinatie met 3GB werkgeheugen, dezelfde hoeveelheid als op de reguliere Galaxy S6 Edge, echter blijkt de S6 Edge+ toch over beter dan verwachte hardware te beschikken.

Onder de motorkap van de Galaxy S6 Edge+ vinden we een door Samsung ontwikkelde Exynos 7420-soc, die geproduceerd is op een 14nm-procedé en wordt gebruikt voor de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge. Dit is een 64-bit octa-core processor in een big.LITTLE configuratie met vier Cortex-A57 cores (2,1GHz) en vier Cortex-A53 cores (1,5GHz) in combinatie met een Mali-T760 MP8-gpu en verassend genoeg 4GB LPDDR4 werkgeheugen.

[sc:inpost-tekst ]

Het is niet geheel duidelijk waarom Samsung gekozen heeft om de Galaxy S6 Edge+ met 4GB werkgeheugen uit te rusten, in plaats van de 3GB die het voor de Galaxy S6 Edge heeft gebruikt. Volgens verschillende bronnen zijn beide modellen afgezien van het grotere scherm (5,7-inch) van de S6 Edge+ namelijk identiek aan elkaar.

Schermafbeelding 2015-07-27 om 19.44.10

De overige specificaties bestaan vermoedelijk uit een 16-megapixelcamera (achter), een 5-megapixelcamera voor en 4G+ (CAT.6/300Mbps) ondersteuning. Het 5,7-inch scherm heeft een QHD resolutie van 2560 x 1440 pixels. Mogelijk wil Samsung een groter verschil tussen de twee toestellen creëren, zodat het of een hogere adviesprijs kan vragen of het toestel in de markt kan zetten als het absolute vlaggenschip van 2015.

Op 12 of 13 augustus krijgen we tijdens de presentatie van de Galaxy Note 5 en Galaxy S6 Edge+ hopelijk antwoord op deze vragen.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*