Gebruik van mobiele data in jaar tijd verdubbeld

Nieuws

Het aantal verstookte MB’s via een mobiele product is in het afgelopen jaar opnieuw sterk toegenomen. In vergelijking met een jaar eerder is de mobiele internet bundel van consumenten verdubbeld en zelfs verdriedubbel in vergelijking met dezelfde periode 2 jaar geleden. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) maakte deze groei bekend tijdens de presentatie van de cijfers voor de telecommarkt over het derde kwartaal van 2014.

Gebruik van mobiele data in jaar tijd verdubbeld

De groei van het 4G bereik in Nederland lijkt 1 van de redenen te zijn waarom het dataverbruik op een mobiel apparaat nog steeds zo sterk toeneemt. In het derde kwartaal van 2014 werd er 17,6 petabyte aan data verbruikt, terwijl dit in dezelfde periode twee jaar eerder slechts 5,9 petabyte was. Eén petabyte staat gelijk aan 1 miljoen gigabytes.

[sc:adsense-tekst ]

Uit het rapport van de ACM blijkt dat consumenten in het kwartaal steeds minder televisie-abonnementen hebben afgesloten, slechts 6500 nieuwe abonnementen zijn er in de afgelopen periode bijgekomen. Daarnaast kijken steeds minder huishouden naar een televisie met nog een analoge aansluiting. Het percentage daalde met 5 procent, terwijl er steeds meer televisie wordt gekeken via digitale aansluitingen, zoals glasvezel of DSL. Dit zou grotendeels te danken zijn aan de groei van Vodafone en de Tele2 op deze markt.

De ACM Telecommonitor toont verder aan dat het aantal Machine-to-Machine-aansluitingen in het derde kwartaal van 2014 is gestegen met 46% naar in totaal 2 miljoen stuks. Een Machine-to-Machine-aansluiting (M2M) is een apparaat dat door middel van een internetaansluiting data kan uitwisselen met andere diensten en/of producten. Denk bijvoorbeeld aan een tablet of je TomTom navigatiesysteeem.

De verwachting is dat het gebruik van mobiel internet in de komende jaren zal blijven toenemen.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*