Gisteren zagen we de Nexus 6 al in de database van GFXBench verschijnen en vandaag is het ook de beurt aan AnTuTu, want ook daar is de Motorola Shamu getest. Waar we gezien de prestaties nog vermoeden dat Motorola voor de Nexus 6 had gekozen voor een Snapdragon 801 processor met Adreno 330 blijkt het daadwerkelijk te gaan om de Qualcomm Snapdragon 805 (APQ8084) chipset.

Deze chipset van Motorola is verassend genoeg nog geen 64-bit processor, waardoor we mogelijk nog tot begin 2015 moeten wachten op de eerste high-end Android smartphone met 64-bit instructies. De Snapdragon 805 beschikt over vier Krait 450 cores geklokt op 2,7GHz en de CPU wordt bijgestaan door een Adreno 420 GPU en 3GB RAM werkgeheugen.

Nexus 6

Wanneer we afgaan op de test die was uitgevoerd door GFXBench dan kunnen we zeer krachtige prestaties verwachten. De Nexus 6 weet namelijk evenveel frames op het scherm weer te geven als de huidige high-end modellen zoals bijvoorbeeld de HTC One M8 en Galaxy S5, maar beschikt in tegenstelling tot de zojuist genoemde smartphones wel over een 5,2-inch QHD scherm met een resolutie van 2560 x 1440 pixels, goed voor een pixeldichtheid van 564 pixels per inch.

Motorola heeft op de achterkant gekozen voor een 13-megapixel camera, die ook video’s kan opnemen in 4K, terwijl er op de voorzijde gekozen is voor een 2,1-megapixel camera (1080p video). Daarnaast zal de Nexus 6 natuurlijk op het nieuwe Android L draaien, hoewel we moeten afwachten wanneer deze nieuwe versie van Google’s mobiele besturingssysteem klaar is voor een wereldwijde release.

Het lijkt er dus toch op dat de Nexus lijn nog volledig levend is en dat we in de komende periode nog enkele krachtige, maar ook betaalbare producten mogen verwachten.


13-08-2014 | De Nexus 6 wordt vermoedelijk dit jaar gemaakt door Motorola en vandaag zijn wij gestuit op de eerste informatie over het toestel. Op moment van schrijven is helaas de pagina nog niet beschikbaar met alle specificaties, echter is het toestel er al wel in geslaagd om 1 test in GFXBench succesvol af te ronden, waardoor we een idee hebben gekregen hoe de hardware er vermoedelijk uit zal komen te zien. Door de uitgevoerde test te vergelijken met andere high-end toestellen krijgen we een indruk over welke hardware de telefoon zal beschikken en of er ook gebruik zal worden gemaakt van een QHD scherm.

Update: Zie bovenstaande AnTuTu resultaten voor definitieve specificaties.

Schermafbeelding 2014-08-12 om 14.45.39

Zoals je op de bovenstaande afbeelding kan zien presteert de vermoedelijke Nexus 6 ongeveer gelijkwaardig aan de toestellen met een Snapdragon 801 processor (Galaxy S5, Xperia Z2, HTC One M8 en de OnePlus One). Het ligt dus voor de hand dat Motorola vast blijven houden aan deze chipset, maar daar blijft het niet bij want de kans op een QHD scherm lijkt niet erg klein te zijn wanneer we de prestaties vergelijken met de LG G3, die wel over een QHD scherm beschikt. De grafische prestaties bij het gebruik van een QHD scherm zakken namelijk enorm, en zelfs een Snapdragon 805 chipset met Adreno 420 is voldoende om het verschil goed te maken. Het resultaat is dat de LG G3 met QHD scherm in de Manhattan test aanzienlijk minder presteert dan de overige toestellen met een 1080 paneel en Snapdragon 801 processor.

De kans lijkt dan ook groot te zijn dat de Motorola Shamu, oftewel de Nexus 6, zal worden uitgerust met een 1080p scherm van een onbekend formaat en een Snapdragon 801 processor.

Laat een reactie achter?