De Google Nexus 5 is momenteel de beste pure Android smartphone die te koop is, en met zijn scherpe prijs van slechts €399 moet het de strijd aangaan met de populaire, maar veel duurdere iPhone. In het volgende artikel vergelijken we beide producten met elkaar en kijken welk toestel het meest geschikt is om je productiviteit te verhogen.

Nexus-5-vs-iPhone-5s

Scherm
Een groter en beter scherm helpt in veel gevallen de productiviteit een handje, een hogere resolute zorgt ervoor dat je iets langer naar het scherm kan staren zonder dat je ogen moe worden, en het grotere formaat betekent dat je simpelweg meer content kan zien. Tussen de iPhone 5S en de Nexus 5 betekent dit dat de Nexus 5 de winnaar is. De smartphone van Google heeft een 5-inch scherm ten opzichte van het 4-inch scherm van de iPhone 5S. Niet alleen is het scherm groter, want met 445 pixels per inch is het een stukje scherper dan de 326 pixels per inch van de iPhone 5S.

Gebruiksvriendelijkheid
Niets is eigenlijk makkelijker te gebruiken dan iOS. Wanneer je een iPhone of iPad voor de eerste keer op pakt weet je direct hoe je het product moet gebruiken. Dit gaat minder op voor Android, hoewel Android 4.4 KitKat in combinatie met de Nexus 5 makkelijker is te gebruiken in vergelijking met zijn voorgangers, blijft Apple met iOS nog steeds in het voordeel op dit gebied. Deze ronde gaat dan ook naar de iPhone 5S.

Aanpasbaarheid
Op dit vlak is er eigenlijk geen betere optie dan de op Android-gebaseerde Nexus 5. Hou je er niet van hoe Android of een app werkt? Geen probleem, want je kan eigenlijk alles aanpassen. Dit is een groot voordeel wanneer je je productiviteit wil verhogen, omdat je het besturingssysteem van de Nexus 5 volledig naar je eigen hand kan instellen, iets wat niet kan worden gezegd van iOS.

Apps
Android en iOS beschikken over een enorm aantal apps, en dat is ook de reden dat hier eigenlijk geen 1 van 2 nog een voordeel heeft. Bij het kopen van een iPhone 5S zit je vast aan het Apple ecoysteem, en bij de Nexus 5 kom je niet veel verder zonder Google. Toch is de Nexus 5 hier in onze ogen de winnaar, want het Google ecosysteem bestaat uit Google Drive, Google Docs, Google Now en andere diensten die wel beschikbaar zijn op iOS, maar zeker niet zo goed zijn geïntegreerd door het gesloten besturingssysteem van Apple.

Prijs
Natuurlijk bekijken we ook de prijs. Het heeft niet direct te maken met productiviteit, maar het zal voor veel mensen een belangrijke factor zijn. De Nexus 5 heeft een grote voorsprong met een adviesprijs van €399, terwijl de iPhone 5S via de Apple Store is te verkrijgen voor maar liefst €699. Bij veel abonnementen krijg je de Nexus 5 dan ook gratis, terwijl je bij de iPhone 5S in veel gevallen nog enkele honderden euro’s moet betalen.

Winnaar
Het zal je niet verbazen, maar voor ons is de duidelijke winnaar de Nexus 5. De Nexus 5 heeft een groter scherm, betere Google integratie, meer mogelijkheden qua aanpasbaarheid en de lagere prijs werkt zeker ook niet tegen.

1 Reactie

 1. Als ex Apple all time user voor het eerst “vreemd” gegaan naar de Nexus 5.
  De enige reden was het scherm, het kleine scherm van de dure Apple beviel me niet.
  Ik wilde een full HD scherm en een snelle processor. Dat heb ik gekregen en meer,eerlijk gezegd ik ben eindelijk over, maar met pijn.Want ik ga toch met grote ogen kijken naar de Apple iPhone 6 tegen hey einde van het jaar! Maar voorlopig hou ik het bij mijn ultieme value for money Google Nexus 5.

  Groet,
  Michael

  Reageer

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>