Op YouTube is er eerder deze week een vergelijking verschenen tussen de camera van de Nexus 5 en de iPhone 5S, waar zowel de sterke als de zwakke punten zijn te zien van de Nexus 5 camera. De iPhone 5S zal ongetwijfeld één van de toestellen zijn die het meest met de Nexus 5 zal worden vergeleken, en het zal interessant zijn om te zien welke van de twee over de betere camera beschikt.

Nexus 5 camera hardware

Wanneer we naar de hardware van de camera kijken dan zien we dat LG heeft gekozen voor een 8-megapixel camera met optische beeldstabilisatie, een enkele LED-flitser en de mogelijkheid om video’s te schieten in 1080p. Op de voorkant vinden we ook nog een 1,3-megapixel camera voor functies als videobellen, deze camera is ook in staat om video’s in 1080p op te nemen.

De iPhone 5S heeft op papier een vergelijkbare 8-megapixel camera met automatische beeld stabilisatie, een verlichte sensor, dual-LED “True Tone” flitser en ondersteuning voor 1080p met een slow-motion modus op 720p. De FaceTime HD camera op de voorkant is geoptimaliseerd voor situaties met weinig en kan video’s opnemen in 720p.

Nexus 5 vs iPhone 5S

De camera’s op de voorkant van de iPhone 5S en Nexus 5 presteren vergelijkbaar, maar volgens de video is de Nexus 5 de winnaar dankzij de hogere resolutie. De zogeheten “selfies” zien er op de iPhone 5S te overbelicht uit, hoewel de test wel uit is gevoerd bij veel licht, terwijl de front-facing camera van de iPhone 5S juist zou moeten excelleren in situaties met weinig licht.

De 8-megapixel op de achterkant van de iPhone 5S biedt handmatige focus tijdens het opnemen van video’s, terwijl dit niet het geval is op de Nexus 5, en de video’s er daarom ook beter uit zien op de iPhone 5S, tenminste volgens de YouTube gebruiker SuperSaf. De audio van de video’s genomen met de camera aan de voor of achterkant klinkt harder op de Nexus 5 dan op de iPhone 5S.

Foto’s die buiten worden genomen zonder de HDR modus zien er beter uit op de iPhone 5S, maar met de HDR modus ingeschakeld op de Nexus 5 veranderd deze situatie, en biedt het Google vlaggenschip een beter contrast. Bij foto’s die binnen worden genomen bieden beide smartphone vergelijkbare prestaties, maar presteert de iPhone 5S een stuk beter wanneer er gebruikt wordt gemaakt van de flitser.

Het is in ieder geval goed om te zien dat de Nexus 5 eindelijk beschikt over een fatsoenlijke camera, waarover je in onze review nog meer kan lezen.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>