LG G Flex 2 gaat in Europa 599 euro kosten

LG

71-71wM02GL._SL1500_De LG G Flex 2 werd vorige week tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas vol trots door het Koreaanse bedrijf aangekondigd. In vergelijking met zijn voorganger is de LG G Flex 2 een flinke upgrade met een kleiner 5,5-inch scherm dat tegelijkertijd ook nog eens aanzienlijk meer pixels telt. Het Koreaanse bedrijf heeft in het afgelopen jaar goed naar de feedback van zijn klanten geluisterd, want veel gebruikers zijn van mening dat de eerste G Flex te groot en te duur was.

Daarnaast introduceerde LG voor de G Flex 2 een vernieuwde zelfhelende achterkant. Deze feature was ook aanwezig op zijn voorganger, maar in plaats van 10 minuten kan de G Flex 2 kleine krasjes nu repareren in slechts 10 seconden tijd (wanneer het toestel op kamertemperatuur is). Het toestel kan qua specificaties simpelweg een stuk beter concurreren met de high-end smartphones van dit moment.

Onder de motorkap vinden we bijvoorbeeld de krachtige 64-bit Snapdragon 810-soc van Qualcomm die in nog geen enkele andere Android smartphone is te vinden. Deze chipset ondersteunt 64-bit instructies en is gebaseerde op de big.LITTLE architectuur van ARM, bestaande uit vier Cortex-A53 cores en vier snelle Cortex-A57 cores geklokt op 2,0GHz in combinatie met 2GB werkgeheugen en een Adreno 430 voor alle grafische taken.

Op de achterkant van de LG G Flex 2 is een 13-megapixel camera geplaatst met optische beeldstabilisatie (OIS). Deze module is identiek aan die van de LG G3 en wordt dus ook bijgestaan door een laser autofocus en led-flitser. Daarnaast is het toestel ook in staat om video’s op te nemen in 4K.

Maar ondanks deze krachtige hardware, een gebogen scherm en een zelfhelende achterkant, blijkt de prijs toch alleszins mee te vallen. Volgens de Duitse en Italiaanse tak van Amazon gaat de LG G Flex 2 in Europa 599,00 euro kosten en dat is gezien zijn specificaties zeker geen verkeerde prijs. Zijn voorganger kwam bijvoorbeeld in Nederland uit voor iets minder dan 800 euro. Wanneer de G G Flex 2 in Nederland verschijnt blijft nog onduidelijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*